йога

Фитнес и скуош клуб "Тотал Спорт"

arts_blue_line екипировка за йога
представяне grey_line

Фитнес и скуош клуб "Тотал Спорт" отваря врати през ноември 2003 година като първият голям мултифункционален спортен клуб в България. Създаден с идеята да предоставя съвкупност от разнообразни спортни услуги, клубът същевременно е и подходящо място за културни събития и прояви, превърнали го в част от социалния живот на града.

"Тотал Спорт" предлага голямо разнообразие от спортни, възстановителни и релаксиращи услуги, съобразени с нуждите, интересите и потребностите на хора от най-различни възрастови групи. Нашите клиенти са както петгодишни деца, така и хора от третата възраст.

Клубът се намира само на 500 м. от Централния градски площад и се помещава в масивна триетажна сграда от началото на XX век - бивш тютюнев склад, на обща площ от 3200 кв.м. Изцяло климатизиран, центърът разполага с всичко необходимо за спорт и приятно прекарване на свободното време. Това, на което залага мениджмънта на клуба, са професионалното спортно оборудване от водещи производители, сертифицирани инструктори, които предлагат спортни услуги в крак със световните тенденции, коректно обслужване и високо ниво на хигиена. В клуба работят общо 15 инструктори - по скуош, фитнес, спининг, аеробика, йога, пилатес и айкидо, които постоянно се обучават, развиват и усъвършенстват в своята област с цел да предлагат максимално качество и разнообразие на услугите, които предоставят на своите клиенти. Част от заниманията, които се предлагат, са адаптирани от тях специално за деца.

*Фитнес

Просторна климатизирана фитнес зала (700 кв.м.), оборудвана с последен модел уреди на американската фирма Cybex. Разнообразие от кардио уреди, сред които и най-новият модел Arc Trainer® 750A, отличен от престижното списание „Фитнес мениджмънт” за най-добър фитнес уред на 2003 и 2004 г., както и последен модел бягащи пътеки Legacy 750T с персонални TV монитори. Тук можете да тренирате и на признатия от специалистите за най-добър гребен тренажор в света – Concept 2.

Индивидуален фитнес инструктор
Желаещите тренировка с индивидуален фитнес инструктор или изготвяне на индивидуална спортна програма, могат да се обърнат към един от инструкторите, които работят в залата.


*Squash

Макар да прилича донякъде на тениса и бадминтона, скуошът е доста по-интензивен и изпълнен с емоции. Това е един от най-актуалните ракетни спортове на запад, който вече може да се практикува в Пловдив. Спортен клуб “Тотал Спорт” предлага два скуош корта, изградени изцяло според изискванията на Световната федерация по скуош.

Скуош за ученици (9-19 години)
Професионалният инструктор успява да събуди интереса у децата в атмосфера на съревнование и постепенно усвояване на несложната техника и правила на играта СКУОШ. Подходящ е както за деца с наднормено тегло, така и за хиперактивни деца.

*Спининг
Какво е спининг?
Спинингът е тренировъчна програма, която се води от квалифициран инструктор под звуците на хитова музика и специално осветление. Трае около 45 минути и представлява комбинация от колоездене и различни серии упражнения за всичките мускулни групи на тялото. Изпълнява се на фона на следваща темпото на работа музика и симулира колоездачна обиколка на открито, като сменя типа на терена: хълмове и равнини. Това от своя страна държи в напрежение абсолютно всички мускули на тялото, което трябва да променя позицията си съобразно това. Тренировката обаче не води до натрупване на мускулна маса. Резултатът от нея е изчистване на подкожните мазнини, което става посредством поддържане на по-висок пулс (пулсът обикновено се следи от специални часовници Polar). Това от своя страна повишава телесната температура на организма, което води до усилено горене на мазнини. При една 45 минутна тренировка се изгарят над 500 калории.

*Аеробика

Просторна, климатизирана (250 кв.м.), в която целодневно се провеждат занимания по аеробика. Квалифициран екип от инструктори, следящи последните световни тенденции в тази област, са разработили разнообразни като стил и различни по интензивност занимания.

Аеробика за деца - аеробно занимание, адаптирано за деца между 7 - 14 години. Часовете се провеждат както в залата за аеробика, така и в залите за фитнес и спининг, което ги прави изключително разнообразни и интересни.

*Йога

Квалифицираният инструктор Лана Петкова, ще ви помогне да прогоните стреса и напрежението. С йога ще подобрите здравословното си състояние, ще засилите функциите на организма, стимулиращи изгарянето на мазнини, ще се заредите с много положителна енергия.

Класическа (хатха) йога
Хатха йога е система от асани (физически пози), която обхваща практики от древни и традиционни източници. Тя влияе цялостно на човешката личност и съществуване, като позволява да постигнете истинска красота на тялото, непоклатимо здраве, издръжливост и вътрешна сила.

Хатха-йога за деца (5-14 години)
Хармонична психофизическа тренировка за пълноценно развитие на детето в забавна и игрова форма. Заниманията развиват паметта, въображението, позитивно-креативното мислене, засилват концентрацията и вниманието на децата. Те стават по-гъвкави и силни, балансират емоциите си и нещо много важно - научават се да дишат правилно.
Часовете са подходящи за всички деца и особено за тези с проблеми на опорно-двигателния апарат, гръбначни изкривявания, бронхиални астми, проблеми на сърдечно-съдовата система.

*Айкидо

Айкидо е път, по който се постига хармония между физическата и умствената енергия. Като бойно изкуство се явява цялостна система за обучение по отношение на самозащита, спортна и физическа дейност, самоопознаване и самоусъвършенстване.

Айкидо за деца (до 12 години)
Айкидо не е състезателно бойно изкуство. Целта е да се усъвършенстваш без необходимостта да бъдеш най-добрият във всеки един момент. Айкидо не е агресивен спорт, айкидо е житейски принцип, който ни учи на уважение, дисциплина, чистота, които ни съпътстват до края на дните ни.

Други школи по йога в Пловдив

 
Фитнес център Идеал Спорт

Фитнес Фитнес център "Идеал Спорт" е създаден през 2009 г. Оборудван е с широка гама ...още

 
Смарт студио Kamato

Смарт студио КАМАТО е мястото, където имате възможност да промените живота си, да станете ...още

 
Йога Клуб "Амрита"

Курсовете посещават хора с много висок интелект, огромно желание за реализация, благи, ...още

 
Йога студио "НАДА"

В студио НАДА се провеждат занимания вече 5 години от лицензирани инструктори по йога към ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft