Училище за приключения "Реверсо"

arts_blue_line
лагери > летни > София
представяне grey_line

За да се появи и оформи организацията каквато е в момента, ни помогнаха различните курсове в пещерно-алпийските клубове, които завършихме преди време. Те ни бяха нужни за да продължим по все по-сложните маршрути в пещерите и планините.

Тогава откривахме един нов, магнетичен живот изпълнен с приятелства и радости, които долу в градовете бяхме пропускали.
Осъзнахме, че това до което сме се докоснали и сме научили е безсмислено само по себе си, ако не го споделим.

Така активният спорт отстъпи място на детските курсове: пещерни, алпийски, преходи в планините, ски-училища – предавахме любовта си към природата и знанията, които имахме на младите хора търсещи нещо ново.
Логично следващият етап беше обучението и работата ни като инструктори към международните "школи за приключения". Там натрупахме опит, който е изключително ценен за нас и осъзнахме, че можем да бъдем много полезни, с това което умеем.

Нашите цели са:
1. Да помагаме на младите хора да откриват приятелството сред връстниците си, чрез провеждане на образователни и приключенски програми сред природата;
2. Да помагаме в изграждането на междуличностните отношения на подрастващите;
3. Да работим за натрупване на знания, умения и навици, свързани с реалния живот на младите хора, като подкрепяме изграждането на стабилен социален мироглед;
4. Чрез образователни курсове и програми сред природата се стремим да помагаме на младите хора да преодоляват трудностите заедно, да комуникират и да се сплотяват пред предизвикателствата, както и да развиват отговорност към природата и заобикалящият ги свят;
5. Да осъществяваме образователни курсове и програми, подпомагащи социализацията и интеграцията на деца, живеещи в риск;
6. Да работим за формирането на природозащитна култура сред младите хора.

“Обучението чрез преживяване ни донася това знание, което остава когато забравим всичко друго което сме учили”.

Курсовете, които организира и провежда “Училище за приключения - Реверсо” са многообразни и се различават в зависимост от предпочитанията, и целите на участниците, тяхната възраст, както и от мястото и времетраенето на съответният курс.

Какво се случва по време на курсовете?

Приключенията и предизвикателствата по време на курсовете са интелектуални, физически и най вече истински:
игри, дискусии, походи в планината, изкачване на върхове, катерене, ориентиране, оцеляване,бивакуване, проникване в пещери, въжени градини, каяци, и обучение.

Обучение по какво?

Обучението чрез преживяване е цялостен и интегриращ процес, основан на самото осмисляне на преживяното. Методът цели преработването и осмислянето на натрупаните преживявания и превръщането им в използваемо знание.

Процесът се подпомага от инструкторите на училището, които не само вървят “ръка за ръка” с участниците по време на приключенията и се грижат за тяхната безопасност и ги мотивират, но и предизвикват дискусии, за това което се е случило, като им помагат да се поучат от преживяното.

Когато създавахме организацията през лятото на 2003г. се ръководехме ясно от идеята за това какво можем да предложим на децата, като обучение, "приключения" и безопасност.Тогава решихме да не чакаме, а да създадем едно ново "Училище за приключения", което да дава шанс на децата да открият своите преживявания сред нови приятели и познания.

Какво означава "Реверсо"? – Да продължаваш! Ако се наложи да спираш тук и там за да научиш нещо, даже да се върнеш ако си го забравил, но да не се отказваш, а да продължаваш неизменно напред, защото според нас пътища има много и всеки си ги избира, но посоката е една "Напред".
Логото ни е израз на нашето разбиране, че този процес се извършва "стъпка по стъпка", защото човек преминава през този свят учейки се и давайки на другите, и понякога се налага да направи крачка назад, за да извърши две НАПРЕД.

Други летни лагери в София

 
Намери приключението! Неделна детска програма с Централен младежки клуб на скаутите в България /ЦМКСБ/

НАМЕРИ ПРИКЛЮЧЕНИЕТО! - НЕДЕЛНА ДЕТСКА ПРОГРАМА, ПРОЛЕТ 2017 на Централен ...още

 
Детски тенис лагер към Малинова долина Sport & Spa

През ваканциите академията предлага прекрасно решение за спортно възпитание на децата ви. ...още

 
Приключенски програми от Мотен Спорт

ПРОГРАМА "3 в 1" 3 ДНИ НА ВИТОША, 1 ДЕН В АНТИЧНАТА КРЕПОСТ "ЦАРИ МАЛИ ...още

 
Потърси "Българското наследство"! - пролетно приключение с Централен младежки клуб на скаутите в България /ЦМКСБ/

ПОТЪРСИ „БЪЛГАРСКОТО НАСЛЕДСТВО“! - С КРАЕВЕДСКА ПРОГРАМА „МОЯТА БЪЛГАРИЯ: ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft