Тенис клуб "Бриз"

arts_blue_line
лагери > градски > Бургас
представяне grey_line

Със своята отлично поддържана база и компетентни специалисти Тенис клуб "Бриз" се утвърди, като предпочитано място за спорт и развлечение от много деца и възрастни в града. Клубът разполага с четири червени (клей) корта с осветление, от които един централен корт, който разполага с постоянни трибуни и размери около игралното поле, които позволяват провеждането не само на държавни, но и на международни турнири от най-висок ранг. Асфалтовите кортове, които също са с осветление са предпочитани пък от тези, които обичат играта на по-бърза настилка.

Тенис школата в клуба под ръководството на главният треньор Пламен Капралев се грижи за всички деца, независимо от това дали те искат да се занимават професионално с тенис или искат просто да се забавляват с един от най-популярните спортове в света.

Клубът ни всяка пролет е домакин на Държавния турнир за момчета и момичета до 10, 12, 14, 16 и 18 год. за купа "Д-р Стоянов", носещ името на най-изявеният радетел за популяризирането на тенис спорта в града ни, станал причина за построяването на десетки кортове в нашия регион.

Индивидуални уроци:

Тъй като тенисът е индивидуален спорт, индивидуалното обучение е в основата на добрата и правилна подготовка. То се препоръчва за тези, които имат желание да се занимават по-сериозно или дори състезателно с този спорт. При него вниманието на треньора е фокусирано изцяло върху съответното дете, което му позволява да нагоди тренировката строго индивидуално според нивото на игра на детето, неговото моментно физическо състояние, неговите конкретни цели през седмицата и коригирайки неговите грешки в технически и тактически план. Индивидуалните уроци могат да бъдат ежедневни, два или три пъти седмично – просто това зависи от възрастта на детето, неговото ниво на игра, състезателен календар и др. Най-добре е те да бъдат комбинирани и с групови занимания, за да може детето да не губи контакт с останалите деца, а и да може в игрова обстановка да проверява периодично своите възможности.

Индивидуалните уроци са подходящи и за любители, които искат да усъвършенстват възможностите си с цел участия на любителски турнири. За начинаещите любители е възможно при тяхно желание, в един час, да тренират заедно с още някой приятел / ка на тяхното ниво, за да могат да дозират натоварването си, така че часовете да минават приятно и разнообразно.

Групово обучение:

Груповото обучение е подходящо за деца, на по-малка възраст и за тези, които искат да се запознаят по-общо с тенис спорта, така че родителите им да преценят имат ли желание да играят тенис. Заниманията са в група по 4-5 деца, три пъти седмично по 1 час, като на децата наред с упражненията за изучаване на техниката при изпълнение на ударите, се провеждат и занимателни игри, със състезателен характер, имащи за цел да покажат чисто физическите възможности на всяко дете, неговата способност да се концентрира, способността му да играе в екип и др. Груповото обучение е една важна стъпка към разкриване на потенциала на детето, така че ако то покаже възможности и интерес към тениса, при желание от страна на родителите му, да започне да се занимава по-сериозно с този спорт.

Целодневната програма за деца:

За доста от нас родителите е проблем да се грижим пълноценно за децата си тогава, когато учебната година завърши. Ангажирани целодневно в работа и служебни ангажименти, при липса на роднини и приятели, които да се грижат за тях, ние рискуваме по това време на годината децата ни да започнат да се занимават с не дотам полезни и правилни, а понякога и опасни неща.

Целодневната програма, която Тенис клуб "Бриз" предлага е предназначена за деца от 6 до 14 год. възраст. Нейната цел е да осигури на родителите спокойствие и увереност, че по време на лятната ваканция техните деца ще са ангажирани занимавайки се с нещо полезно и приятно.

ТУРНИР "РОДИТЕЛИ - ДЕЦА"

Това е вътрешен на клуба турнир, който се провежда ежегодно през лятото. В него участват всяка година над десетина двойки. Специфичното при него е, че участниците трябва да са от едно семейство. Баща и син, майка и дъщеря, баща и дъщеря или майка и син, като възрастта и пола нямат значение. Идеята на турнира е не само децата да се забавляват заедно със своите родители, но и да премерят сили състезавайки се в екип. Турнирът е изпълнен с много емоции и комични моменти и е очакван от всички деца, както и от техните родители , които след завършване на срещите, се представят подобаващо и около барбекюто.

Други в град Бургас

 
"VIP PRO HUNTER"

Най-модерното в България, оборудване по европейски стандарт. 4 коридора с подвижни и падащи ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft