тенис на корт

Тенис Клуб "Академик"

arts_blue_line екипировка за тенис на корт
представяне grey_line
  • Възраст на тенисистите – 4-7 години

Съвременните Топ тенисисти са започнали да се занимават с тенис от 5-6 годишни. Това е възрастта, в която децата са готови да започнат първите си тренировки. В зависимост от възрастта на детето, в тенис академията си поставяме следните цели, които нашите възпитаници постигат:

В тази възрастова група започваме тренировки с големи дунапренени топки, на мини корт и малка мрежа. Основните умения, над които работим в индивидуалните и групови тренировки е хвърляне на топка към цел, прехвърляне на топка над мрежа, „хокей” с ракета и топка, основни удари с ракета. В края на месечната програма играчите могат да разиграват по двама на мини игрище с мини мрежа и големи топки.

В края на тримесечен курс играчите са запознати с основните правила на играта тенис, започват разиграване със сервиз на мини корт.

Първите стъпки в тениса са направени!

  • Възраст на тенисистите – 8-10 години

В тази възрастова група си поставяме за цел тенисистите да започнат разиграване на нормален корт, с меки топки стандартна големина. Тенисистите могат да разиграват и разполагат със всички основни удари – от задна линия, тренират волета и смач удари. Подобряването на техниката става в групови и индивидуални тренировки.

Тенисистите сами следят резултата от играта, построяват разиграванията си и редовно участват в мачове. В тази възрастова група основната задача за нас е тенисистите да се научат да приемат достойно пораженията и да се учат от тях и да се подготвят за победата.

По желание, в тази възрастова група започваме тренировки по общофизическа подготовка, която спомага за подобряване на играта и доброто физическо развитие на тенисиста.

Период на първите загуби, но и на първи победи! Нашите тенисисти в тази възраст за първи път спечелиха титли, медали и награди. Истинска радост е за целия екип.

  • Възраст на тенисиста 11-14 години

В тази възраст тенисистите притежават всички технически умения да разиграват. Нашите възпитаници разполагат с лифтирани удари от задна линия, волета и смач удари, слас и сервиз. Тренираме вариации на сервиз.

Работи се върху менталната подготовка за мачове. Тенисистите редовно участват в официални и неофициални мачове, имат ранкинг в ранглистата на БФТ. За спортистите със задълбочен интерес в тениса се стремим да постигнем предни места и поставянето им в основна схема на турнирите. Работим активно върху физическата подготовка и издръжливостта на тенисиста.

През този етап, тенисистите работят за напредването в ранглистата на възрастта си или в по-големите възрасти. За първи път защитават точки и резултати.

Период, в който търсим постоянство в играта и по-добри резултати.

  • Възраст 15-18 г.

В този период работим върху подобряване и затвърдяване на добрата техника на тенисиста. Часовете по общофизическата подготовка са част от програмата. Работим върху менталната подготовка на тенисиста – игра при водене в резултата, игра при догонване, достигане на зона на комфорт, когато тенисиста може да покаже най-добрите си възможности.

Подготовката включва четене на литература и статии за провеждане на мачове, гледане и анализ на тенис мачове на световен топ тенисисти.

Основна цел е поставянето на тенисиста в основна схема на регионални и дори национални турнири от календара на БФТ. В зависимост от качествата на тенисиста и неговите резултати, участие в международни турнири в съседни държави.

Първите стъпки към професионалния тенис!

Други школи по тенис на корт в София

 
Тенис училище Малинова долина Sport&Spa

Академията е открита през 2009 година под името New Generation Tennis Academy (NGTA) и е ...още

 
Тенис Клуб Про Спорт

Kомплексът ни се намира в „Студентски град” на територията на Национална Спортна ...още

 
Тенис тренировки за деца, начинаещи и напреднали

Потопете се в света на тениса. Направете първи стъпки в този чудесен спорт или подобрете тенис ...още

 
Спортна Академия "Street Team"

Създадохме Спортна академия „Стрийт Тим” с идеята да възпитава в децата, още от най ...още

 
Детската академия на науките, изкуствата и спорта

Детската академия на науките, изкуствата и спорта е частна извънучилищна научнообразователна ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft