бойни изкуства

Таекуон-До клуб "Кум Рьонг"

arts_blue_line екипировка за бойни изкуства
представяне grey_line

Таекуон-до клуб "КУМ РЬОНГ" е сдружение с нестопанска цел за извършване на обществено полезна дейност. Представлява се от изпълнителния директор Илия Цветков. Създаден е на 22 февруари 2002 година. 
Клуб "КУМ РЬОНГ" е пълноправен и лицензиран член на Българска Федерация по Таекуон-до – ITF.  Б.Ф.Т.-ITF е член на Балканската Федерация по Таекуон-до и е неин учредител, на Европейската Федерация по Таекуон-до (AЕТF), както и на Международната Таекуон-до Федерация (ITF).
Първоначално "КУМ РЬОНГ" съществува като самостоятелна група, която в продължение на две години е без име. Трениращите в нея идват от предшественика на "КУМ РЬОНГ" – клуб "Пек Хо". В превод от корейски език Кум Рьонг означава Диамантен дракон. Това е един от символите на корейската митология и история.

Заниманията по таекуон-до в клуб "КУМ РЬОНГ" се посещават от много хора на различни възрасти. През годините през клуба са преминали стотици от тях, голяма част от които и до момента се изявяват на състезателната арена в България и света. За своето кратко съществуване клубът е спечелил много отличия – купи и медали от национални, балкански, европейски и световни състезания. Едно от най-ценните завоевания е през 2004 година, когато детско-юношеския представителен отбор става републикански шампион и печели купа за първо място на традиционния национален турнир "Купа Кум Рьонг". Националните състезатели на клуба за последните години са допринесли за популярността му не само в град Враца, България но и в чужбина. Няколко поредни години те са сред отличените най-добри спортисти на Община Враца, а старши треньорът Илия Цветков – сред най-добрите треньори на Общината.

Ежегодно таекуон-до клуб "Кум Рьонг4 е организатор и домакин на "Национален турнир по таекуон-до за купа "Кум Рьонг" и наградите на Община Враца, както и на "Фестивал на бойните изкуства".

Тренировки:
Централна зала на ТК "КУМ РЬОНГ" кв. 72 - гр. ВРАЦА 
Училище "ХРИСТО БОТЕВ" - с. ПАВОЛЧЕ
Детска градина № 3 "БЪЛГАРЧЕ" - гр. ВРАЦА

Треньори:
ИЛИЯ ЦВЕТКОВ ЦВЕТКОВ - III дан, старши треньор на ТК "КУМ РЬОНГ"
ИРЕНА НИКОЛАЕВА ВЛАСОВА-ЦВЕТКОВА - II дан, треньор на ТК "КУМ РЬОНГ"

Други школи по бойни изкуства в Враца

 
Клуб по бойни изкуства "Басай"

"Басай" - да проникнеш в крепостта - да я превземеш. Но коя е истинската крепост, ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft