бойни изкуства

Спортна школа "ВингТчун"

arts_blue_line екипировка за бойни изкуства
представяне grey_line

Детска Самоотбрана - ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ СТРАХА ЧРЕЗ РАЗИГРАВАНЕ НА РОЛИ

Новите програми за самозащита дават сигурност и на децата.
Децата почти ежедневно се сблъскват с някаква форма на насилие: от закачките в класната стая до сбиванията в училищния двор, от дребни обири на път за вкъщи до сексуални посегателства – диапазонът на насилие е голям.
Изхождайки именно от това EWTO развива новата програма - WingTsun KIDS.
Възрастовата граница е между 6 и 12 години, а опорната точка – самозащитата.
Катрин е 4-ти клас. Когато една сутрин в междучасието тя отива до женската тоалетна, я причакват нейни съученици и и препречват пътя. Тя е несигурна, уплашена и не знае как да реагира срещу по-силните от нея агресори. Страхът и е толкова голям, че тя се напишква. Срамът пред другите деца и страхът, че случката ще се повтори, са причината тя да отказва да ходи на училище...
Такива или подобни истории WT-инструкторите чуват твърде често от новодошлите в залата. Но ако родителите и учителите понякога пресилват случилото се, то инструкторите се занимават с всеки случай конкретно, разработват различни решения на ситуацията и ги разиграват с децата на групи, като непрекъснато се сменят ролите. Така децата получават богат набор от решенията, но също така и способностите ефективно да ги приложат.
Втората част от тренировките комбинират елементи от WingTsun с групови игри. Целта: да се подобри моториката и усещането за собственото тяло и да се възпита в децата удоволствие от движението и постепенно самоопознаване и самоосъзнаване.
С новите детски WT- програми EWTO иска да допринесе за това децата да станат утре честни и съзнателни хора, които са в състояние да уважават чуждите интереси и адекватно да отстояват собствените си.
Развива се концепцията за съвместна работа с педагози, медици, психолози и други специалисти.
Съдържанието обхваща различни неща: от приложна самоотбрана до упражнения за осезание, кръгови игри и дори теоретични упражнения, например „Как възниква скандалът?”, „Какво става, когато се пие алкохол?”.
Съществуват т. нар. месечни теми, в които се разясняват понятия като респект, дисциплина, толерантност или прилежност и се дискутират от всички. Целта е тези теми да станат част от ежедневието на децата.
Всяко дете има право на три пробни, безплатни тренировки, защото инструкторът има нужда от поне толкова, за да оцени възможностите, способността за натоварване и характера на детето.
Ученическите степени при децата:
Има 12 ученически степени, които отговарят на първите 4 степени за възрастни. Всяко ученическо ниво има ясна учебна цел. За да вземе една степен детето полага изпит, който има както практична, така и теоретична част.
Когато детето получи и 12-те степени, автоматично преминава при възрастните трениращи.

Други школи по бойни изкуства в Русе

 
Кунг Фу Школа Русе

Детските групи по Винг Тсун към BWTA, предлагат обучение чрез класически програми за деца, ...още

 
Ушу към BMST Kids

СПОРТНО УШУ Заниманията по спортно ушу се провеждат във вторник и петък от 18:00 до 19:15. ...още

 
Спортен клуб Калагия

Дейности: Развива УШУ и Тайчи - спрт на бъдещето и древно китайско изкуство на ...още

 
Карате клуб "Камае"

Клубът записва деца и възрастни за подготовка по спортно карате, самозащита  за ...още

 
Спортен Клуб "Бушидо"

Kлубът е създаден през 1988г. в гр. Русе от г-н Велизарий Димитров, който за пръв път в града ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft