бойни изкуства

Спортен Клуб "Чоуа"

arts_blue_line екипировка за бойни изкуства
представяне grey_line

Спортен клуб „Чоуа“ е основан през 2001 година и към момента е един от най-големите клубове по бойни изкуства наброяващ над 200 практикуващи в 6 зали в цяла.София . Клубът е редовен организатор  и  участник  на  множество  национални  и  международни  семинари  и  демонстрации  по Айкидо целящи популяризирането и разпространението на това бойно изкуство в България. Инструкторите в клуба са редовни членове на Такемусу Айкидо Асоциация – България.

Заниманията в клуба са разделени на четири възрастови групи – Бейби, деца, юноши и големи. Има групи за начинаещи и за напреднали.
BABY AIKIDO - 4-6 ГОДИНИ
Обучението по АЙКИДО за най-малките е СИСТЕМА ЗА ОБЩО ФИЗИЧЕСКО ИЗГРАЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ,  подобрява се  организираността  на практикуващите деца, тяхната координация, ловкост, бързина.

АЙКИДО ЗА ДЕЦА - 7 – 12 ГОДИНИ
Разработена е специална методика, по която се работи с децата от тази възрастова група. Целта на тези групи е да се обърне внимание на децата жадни за движение, да се обогати тяхната физическа култура и да се запознаят с начина за поведение в зала по бойни изкуства, като се докоснат до специфичната атмосфера и дисциплина.

ЮНОШЕСКА ШКОЛА - 12 – 18 ГОДИНИ
При децата в тази възраст  настъпва преоценка на интересите и желанията. Това е едно преходно ниво към по-сериозно навлизане в тайните на АЙКИДО. Тези, които продължават своето обучение вече са част от един граден с години колектив, към който се чувстват съпричастни. Участват в организираните спортни лагери и международни технически семинари, където повишават своите умения. Важен елемент в тази трудна и преходна възраст е вече създадената среда, където те общуват и се изявяват. Практикуващите са част от общество, което ги възпитава и предпазва от „изкушенията“ на улицата.

Акцентът в приоритетите ни работата с най-малките. Обучението при тях представлява СИСТЕМА ЗА ОБЩО ФИЗИЧЕСКО ИЗГРАЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ. Подобрява се организираността на практикуващите деца, тяхната координация, ловкост и бързина. Умелия подход на преподавателите и високата емоционалност, с които са изпълнени занятията по Айкидо карат децата с нетърпение да чакат идването на треньора за следващата тренировка. Обучението отговаря на конкретните нужди на децата в тази възрасти допринася за тяхното развитие. В школата по Айкидо ние се стремим да направим малчуганите истински айкидисти, а именно – добри, разумни, силни, справедливи, възпитани, смели и жадни за знания.

Тренировките  в  момента  се  провеждат  в  Спортен  център  Чоуа  –  ж.к.  Младост  2,  Спортен комплекс „Спартак“ – кв. Лозенец, 67 ОУ – ж.к. Сердика, 145 СОУ – ж.к. Младост 1А, ЧНУ “Веда” и ЧДГ “101 защо” като навсякъде се провеждат занимания за малки и големи.

Други школи по бойни изкуства в София

 
ФитКидс

Ние знаем, че вие се стремите да дадете на децата си най-добрата основа за успех, ...още

 
Карате клуб "Локомотив"

Карате клуб Локомотив води началото си от 1992 год., когато група ентусиасти, обичащи ...още

 
Айкидо клуб "Айкибудо"

КБИ "Айкибудо" започва да функционира от началото на 2007г. В края на годината ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft