бойни изкуства

Спортен Клуб "Чоуа"

arts_blue_line екипировка за бойни изкуства
представяне grey_line

Спортен клуб „Чоуа“ е основан през 2001 година и към момента е един от най-големите клубове по бойни изкуства наброяващ над 200 практикуващи в 6 зали в цяла.София . Клубът е редовен организатор  и  участник  на  множество  национални  и  международни  семинари  и  демонстрации  по Айкидо целящи популяризирането и разпространението на това бойно изкуство в България. Инструкторите в клуба са редовни членове на Такемусу Айкидо Асоциация – България.

Заниманията в клуба са разделени на четири възрастови групи – Бейби, деца, юноши и големи. Има групи за начинаещи и за напреднали.
BABY AIKIDO - 4-6 ГОДИНИ
Обучението по АЙКИДО за най-малките е СИСТЕМА ЗА ОБЩО ФИЗИЧЕСКО ИЗГРАЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ,  подобрява се  организираността  на практикуващите деца, тяхната координация, ловкост, бързина.

АЙКИДО ЗА ДЕЦА - 7 – 12 ГОДИНИ
Разработена е специална методика, по която се работи с децата от тази възрастова група. Целта на тези групи е да се обърне внимание на децата жадни за движение, да се обогати тяхната физическа култура и да се запознаят с начина за поведение в зала по бойни изкуства, като се докоснат до специфичната атмосфера и дисциплина.

ЮНОШЕСКА ШКОЛА - 12 – 18 ГОДИНИ
При децата в тази възраст  настъпва преоценка на интересите и желанията. Това е едно преходно ниво към по-сериозно навлизане в тайните на АЙКИДО. Тези, които продължават своето обучение вече са част от един граден с години колектив, към който се чувстват съпричастни. Участват в организираните спортни лагери и международни технически семинари, където повишават своите умения. Важен елемент в тази трудна и преходна възраст е вече създадената среда, където те общуват и се изявяват. Практикуващите са част от общество, което ги възпитава и предпазва от „изкушенията“ на улицата.

Акцентът в приоритетите ни работата с най-малките. Обучението при тях представлява СИСТЕМА ЗА ОБЩО ФИЗИЧЕСКО ИЗГРАЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ. Подобрява се организираността на практикуващите деца, тяхната координация, ловкост и бързина. Умелия подход на преподавателите и високата емоционалност, с които са изпълнени занятията по Айкидо карат децата с нетърпение да чакат идването на треньора за следващата тренировка. Обучението отговаря на конкретните нужди на децата в тази възрасти допринася за тяхното развитие. В школата по Айкидо ние се стремим да направим малчуганите истински айкидисти, а именно – добри, разумни, силни, справедливи, възпитани, смели и жадни за знания.

Тренировките  в  момента  се  провеждат  в  Спортен  център  Чоуа  –  ж.к.  Младост  2,  Спортен комплекс „Спартак“ – кв. Лозенец, 67 ОУ – ж.к. Сердика, 145 СОУ – ж.к. Младост 1А, ЧНУ “Веда” и ЧДГ “101 защо” като навсякъде се провеждат занимания за малки и големи.

Други школи по бойни изкуства в София

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
Спортен клуб "Ояма Скорпио"

Спортен клуб “Ояма Скорпио” – лицензиран клуб, вече и в нова зала за бойни ...още

 
Айкидо Клуб Изгрев

Айкидо Клуб Изгрев организира тренировки за деца между 6-14 години. Тренировките се провеждат ...още

 
Capoeira CDO Bulgaria

Група Cordão de Ouro България е част от най-популярната асоциация по капоейра в световен ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft