плуване

Спортен клуб "Триатлет"

arts_blue_line екипировка за плуване
представяне grey_line

Спорта триатлон е комбинация от 3 спорта - плуване, бягане, колоездене. Развиват се хармонично всички мускули на тялото. Той е все още млад спорт. Пръв в Баня ни "запали" и организира за този спорт Марин Маринов /бате Марин/ и това стана през 1985 г. - бяха различни организации, сдружения, а Спортен клуб “Триатлет” официално се регистрира през 1993 г.
От тогава спортен клуб "Триатлет" град Баня област Пловдивска е независима доброволна неполитическа организация. Клуба е сдружение с нестопанска цел, обединяващо на доброволни начала треньори, състезатели, деятели и любители на спорта триатлон в неговите разновидности администрирани от международния съюз по триатлон в град Баня област Пловдивска и организация осъществяваща дейност в обществена полза.

Състезателите от град Баня участват за първи път в състезание по триатлон през 1986 г. под ръководството на Марин Маринов. До 1993 г. триатлона в град Баня се е развивал като част от ДФС “Минерал”. Спортен клуб “Триатлет” град Баня област Пловдивска е създаден като самостоятелен клуб през 1993 г. През целия период от 1986 г. до сега спорта триатлон непрекъснато се развива и има многобройни участници в държавни и международни първенства от календара на БФ “Триатлон”.

Ежегодно СК “Триатлет” огранизира кръг от държавно първенство по триатлон град Баня за купа в памет на Николай Попов, който беше дългогодишен председател на клуба.

Сега нашия клуб продължава да съществува, третират много деца, предстоят ни много състезания, а надеждата, че ще се намерят спонсори за да можем да участваме и в състезания в чужбина остава.

Други школи и клубове в град Баня

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft