бойни изкуства

Спортен клуб по борба "Васил и Георги Илиеви"

arts_blue_line екипировка за бойни изкуства
представяне grey_line

Кратка история за клуба

Спортен клуб по борба /СКБ/ „Васил и Георги Илиеви” е създаден през 2005 година, като първоприемник на спортен клуб по борба и джудо „Васил Илиев” (регистриран през 1995 г.).

Борбата в гр. Кюстендил се развива в рамките на Дружество за физкултура и спорт „Велбъжд”, като основно се работи на ниво Детско-юношески спорт. През този период от школата е създаден първия световен шампион за юноши Васко Станимиров (1988 г.), както и третия в света Найчо Симеонов (1986 г.).

През 1991 година след преструкторирането на спорта се създава спортен клуб по борба „Олимп” с президент бившия състезател на Кюстендил и бъдещ президент на БФБ Васил Илиев, както и така мечтания мъжки представителен отбор. Сьщия веднага става фактор в борбата в България, което продължана и сега.

След смърта на Васил Илиев през 1995 година, клуба приема неговото име с президент Георги Илиев.

От 1996 година, клуба започва да развива и свободна борба женска част, като от 1998 до 2005 година са неизменно отборни шампиони, с множество медали от републикански и международни първенства.

През 2008 година след двегодишно прекъсване те си връщат титлата.

Мъжкия представителен тим на клуба печели множество медали от всички първенства, като през 2005 година постига и най-големия си успех – републикански отборни шампиони и носители на купата „Атанас Комшев” пред вечния си съперник „Славия-Литекс” и „Пещострой” Стара Загора.

Многобройни са купите и медалите в всички останали възрастови групи, както в мъжката така и в женската част.

В момента председател на клуба и на управителния съвет е Георги Стефанов с членове – Кирил Мицов и Мирослав Александров.

Спортните занимания се водят от шестима тренъори:- Валери Райчев – старши треньор, майстор на спорта и заслужил треньор на Република България – юноши, мъже- Димчо Загоров – майстор на спорта – момчета и кадети- Иван Загоров – деца- Владислав Янчев – деца- Стойчо Иванов – подготвителни групи- Валентина Райчева – Маринова – женска част

Спортен клуб по борба осъществява тренировъчна дейност по класическа борба - всички възрастови групи след I-ви клас включително и I-ви клас, както и женска част свободна борба - от V-ти клас нагоре

Спортният клуб по борба организира безплатно обучение и безплатно ползване на спортна база и спортни съоръжения в Общинско предприятие "Спортни имоти и съоръжения.

Други школи по бойни изкуства в Кюстендил

 
Обединен Детски Комплекс - Кюстендил

Обединен детски комплекс - Кюстендил е създаден през лятото на 2000 година. Той е ...още

 
Карате клуб "Шурикен"

ТРЕНЬОРИ: Ст.треньор: ЕМИЛ ЗДРАВКОВ ДИМИТРОВ - носител на майсторска степен черен пояс - IV ...още

 
Спортен клуб по джудо и самбо "Велбъжд"

Цел и предмет на дейност: Да осигури развитие на джудото и самбото в гр. Кюстендил и общината ...още

 
Таекуондо клуб "Форс - 1992"

Таекуондо Клуб “ФОРС – 1992“ е създаден на 01.10.1992 г.от Бисер ...още

 
Таекуондо клуб "Хемус"

ТК "Хемус" е създаден през 2003 г. от Румен Георгиев Димитров. ПГЕЕ "М.В.Ломоносов" е първото ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft