лека атлетика

Спортен Клуб "Искър"

arts_blue_line екипировка за лека атлетика
представяне grey_line

Спортен клуб "Искър" - гр. София е създаден през 1985 г. под името Дружество за физическа култура и спорт “Искър” (ДФС Искър). В първите години от съществуването си развива 10 вида спорт: баскетбол, батут, борба, джудо, кегелбан, лека атлетика, спортен бридж, спортна акробатика, фехтовка, шахмат. До 1990 г. годишно са обхващани средно около 1600 деца в предучилищна възраст, 3000 учащи, 3000 работници. Акцентът е върху детско-юношеския и масовия спорт, но в периода са подготвяни и около 30 елитни спортисти годишно, от които 4 майстори на спорта и 12 кандидат майстори на спорта, както и са печелени призови места в държавни и международни състезания (като например първо място на маратона за “Наградата на София” през 1986 г. на 15 км. и през 1987 комплексно). След 1990 г. обхватът намалява, но до 1995 г. са изградени още 5 кандидат майстори на спорта, а през 1994 и 1995 г. за клуба се състезават 56 спортисти в мъжко и женско направление и 80 в детско-юношеско. След 1995 г. се намалява обхвата на практикуваните спортове и се акцентира върху детско-юношеския спорт. Днес освен СК Искър са регистрирани още 4 спортни клуба, работещи в обществена полза – по баскетбол, джудо, лека атлетика и фехтовка.

СК Искър е една от първите организации предприели действия за поощряване на устойчивото развитие и социалната отговорност, като в първите години след създаването си, наред с организирането на множество спортни прояви, организира съревнование за най-етична постъпка и конкурс за най-хубава детска рисунка със спортна тематика.

Клубове

Спортен клуб “Искър”-София (СК Искър), регистриран през 1992 г. като наследник на Дружество за физическа култура и спорт “Искър” (ДФС Искър) стои в основата на създаването и регистрирането през 1993 г. на още 4 спортни клуба, работещи в обществена полза – по баскетбол, джудо, лека атлетика и фехтовка.

  • Спортен клуб по баскетбол "Искър"-София (СКБ Искър) се занимава с популяризиране на физическата култура и спорта баскетбол; подбор, спортна подготовка и участие в състезания с детско-юношески отбори; развитие на спортно майсторство по баскетбол; подпомагане на училищния баскетбол.
  • Спортен клуб по джудо "Искър"-София (СКД Искър) се занимава с развитие на спорта джудо; подбор, спортна подготовка и участие в състезания; развитие на спортното майсторство, подпомагане на училищния спорт.
  • Спортен клуб по лека атлетика "Искър"-София (СКЛА Искър) се занимава с популяризиране на спорта лека атлетика; откриване на младежи с данни за развитие; организиране и участие в състезания; развитие на спортното майсторство; подпомагане на училищния спорт.
  • Спортен клуб по фехтовка "Искър"-София (СКФ Искър) се занимава с популяризиране на спорта фехтовка; подбор, спортна подготовка и участие в състезания; подпомагане на училищния спорт.

Спортен клуб "Искър"-София (СК Искър) организира безплатно обучение по:

  • Волейбол
  • Баскетбол
  • Тенис на маса
  • Фитнес

Други школи по лека атлетика в София

 
Клуб по Лека Атлетика Славия

Клуб по Лека Атлетика "Славия" София е един от най-старите в България. Националните ...още

 
Обединен Спортен Клуб "Академик"

Учредено като Студентско физкултурно дружество "Академик" на 25 декември 1947 г, ...още

 
Спортен клуб Титан

Летни тренировки по лека атлетика за деца на Национален стадион Васил Левски от Спортен клуб ...още

 
Клуб по лека атлетика Юниверсал

Отборът по лека атлетика към спортен клуб Юниверсал е създаден през 2002 година в София. Веднага ...още

 
Детска спортна академия "Том и Джери"

Детска спортна академия "Том и Джери" Здравото дете e активно и щастливо дете. Осигуряване ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft