други

СПД "ПАРАСОФ"

arts_blue_line екипировка за други
представяне grey_line

Основно направление на дейността на СПД "ПАРАСОФ" е подготовката на начинаещи парашутисти и парапланеристи, както и популяризацията на тези видове въздушни спортове.
Дружеството подготвя също така спортисти парашутисти и парапланеристи, като има дава възможност за участие в Националните отбори на Република България.
СПД "Парасоф" и спортистите организират и изпълняват демонстративни парашутни скокове и полети с парапланер на празници и тържества.
Организира и участва в междуклубни, републикански, международни и други състезания, както и предлага скокове в тандем с инструктор.

Изисквания
Всеки желаещ да изпълни парашутен скок трябва:
- в деня на скока да е навършил 16 години. Горна възрастова граница - неограничена
- Представи полица за сключена застраховка, независимо от кое дружество, валидна в деня на скока и с подчертан "рисков план "Парашутизъм".

За Вашето улеснение Дружеството има свой застрахователен агент и застраховката може да се сключи на място, за желаният от Вас срок. Скатаването и проверката на парашутите преди скока и подготовката на скачащите за скок, се извършва от и под наблюдението на квалифицирани и лицензирани парашутисти - инструктори и парашутисти - спортисти от дружеството.

Курсът на подготовка "Тандем" и скока става на място, т.е. на летището от правоспособни инструктори.

Скокове
Скоковете за начинаещи парашутисти се извършват с парашут тип "летящо крило" от височина 1300 метра над площадката за приземяване. Отварянето на парашута става до 5 секунди след отделянето на парашутиста от летателното средство по така нареченият способ "принудително отваряне"/автоматично отваряне/, т.е. парашутът се отваря сам.
Парашутистът е екипиран със запасен парашут, като подготовката за боравене с него е включена в курса за подготовка на парашутисти.
Цялостната подготовка на парашутиста за скок е ориентирана изцяло към безопасността и е комплексна: т.е. действия на парашутиста във въздуха, управление на парашута и безопасно приземяване. 

Необходимата теоретична подготовка за самостоятелен скок с принудително отваряне на парашута е в рамките на около шест часа. Курсовете се провеждат в удобен за обучаемия ден (без събота и неделя) след 17:30 часа.  Теоретичната подготовка завършва с полагане на изпит-тест и е с валидност една година.

Парашутните скокове могат да се изпълняват всяка събота и неделя на летище Ерден в района на град Монтана или гр. Баня.

Други школи по други в София

 
Ветроходство и ветроходни приключения "Вятър и Вода" за дeцa

Ветроходство на яз. Искър за деца ЗА ВЕТРОХОДСТВОТО И ДЕЦАТА: Ветроходство за деца вече има ...още

 
Ателие Приказки към LifeBox

Добре дошли в света на приказките! Ателие Приказки е за всички деца в предучилищна възраст, ...още

 
Модул - дискусия за предизвикателствата на родителстването към LifeBox

Трудно ли е да си родител? А лесно ли е да си дете? От какво се нуждае детето в предучилищна ...още

 
Спортен клуб по Водна топка "Левски"

Спортен клуб по Водна топка "Левски" набира деца, умеещи да плуват родени ...още

 
Funtopia

Funtopia е уникално пространство, където всеки може да изпита удоволствието от катеренето и ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft