СКХУВ "Атлант"

arts_blue_line
спорт за деца с увреждания > Спортни клубове > Варна
представяне grey_line

Клубът е създаден от социално мотивирани хора в края на 2003 година в град Варна. Официално е регистриран във Варненски окръжен съд през февруари 2004 година. От момента на основаването му членовете на СК „Атлант” се стремят да популяризират спорта, във всичките му форми сред хората с увреждания на територията на град Варна.
През годините нашата мисия претърпя развитие, но основната цел, да интегрираме и реинтегрираме хората с увреждания в обществото остана. С всички средства се стремим нашите цели да добиват публичност и да привличат хора, които желаят да помогнат на нашата кауза.
От април 2008 година започна и ремонта на сградата на Клуба, в която ще се помещава спортна зала пригодена за ползване от хора с увреждания. Това уникално и единствено по рода си спортно съоръжение на територията на Република България предстои да отвори врати през 2009 година. Изключително сме горди, че наши партньори в това начинание са Държавната агенция за младежта и спорта, Община Варна, Кметство „Младост”.
С оглед на това, че от две години България е член на Европейския съюз ние се стремим да създаваме контакти със сродни организации от други части на ЕС. Клуба организира успешни турнири по хвърляния за ветерани на които има засилено международно участие.
На проведените през 2008 година в Пекин, Китай Параолимпийски игри Председателя на СК „Атлант” госпожа Стела Енева представи Клуба и страната ни достойно. На 9 септември на финал в дисциплината тласкане на гюле тя зае четвърто място.
На 16 септември на финал на дисциплината хвърляне на диск тя достигна върховете на олимпизма, като спечели за България Олимпийски сребърен медал.

Други Спортни клубове в Варна

 
Център за терапевтична езда "Ин и Ян"

Центърът за терапевтична езда(хипотерапия) гр. Варна, работи от 18 юли 2011г. ...още

 
Спортен клуб за слепи "Успех"

Спортен клуб за слепи "Успех" ...още

 
Младежки спортен клуб "Атлет"

Спортен клуб "Атлет" е основан през 2005 с цел да подпомага спортната дейност на СОУ за ДНЗ ...още

 
Спортен клуб "Икар"

СК "Икар" за хора с физически увреждания - Варна е регистриран през 2000 ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft