СКИ "Сини камъни"

arts_blue_line
спорт за деца с увреждания > Спортни клубове > Сливен
представяне grey_line

Сдружение спортен клуб на инвалида „Сини камъни” – гр. Сливен е наследник на традиции в спорта от 1982-1983 г. Отбор от Сливен е участвал във всички състезания организирани по него време, и то с успех в спортовете тенис на маса, вдигане на тежести и лека атлетика.

Изявени спортисти по това време бяха: Йовчо Петров Колев - тенис на маса, Петър Павлов-„Даскала”-тенис на маса, Динко Шопов - вд. тежести и лека атл., Слав Неделчев- тенис на маса и лека атлетика, Иван Райнов - тенис, Христофор Семерджиев „Хари”- тенис, Николай Илиев - тенис, вд. тежести и л. атлетика, Наталия Илиева- тенис и л. атлетика, и други.

Новата история на клубът започва с основаването му на 09.06.2004 г., вписан под № 382 в Сливенски окръжен съд като Сдружение с нестопанска цел в частна полза, с председател Николай Илиев и членове: Петър Петров и Румяна Илиева.

По решение на управителния съвет и общото събрание на 27.04.2005 г.,дружеството бе пререгистрирано в Сдружение в обществена полза, със седалище гр. Сливен ж.к. ”Д.Груев”№23 клуб на инвалида.

Бяха направени и промени в управителният съвет, за председател бе преизбран Николай Илиев и членове: Ангел Манолов и Стефан Маринов. Понастоящем председател на клуба е Ангел Манолов.

СДРУЖЕНИЕ СПОРТЕН КЛУБ НА ИНВАЛИДИ "СИНИ КАМЪНИ" има двадесет редовни спортисти. Дружеството развива предимно спортовете: тенис на маса, бадминтон, стрелба и малко лека атлетика.

За пет години съществуване клубът се утвърди като един от най-добрите отбори по тенис , бадминтон и стрелба като в този период имаме над десет купи за отборно класиране по горните спортове.

Сдружението успя с помощта на Община Сливен и Българската Параолимпийска асоциация да възстанови републиканските игри за хора с увреждания в гр. Сливен и вече четвърта година подред те се провеждат редовно.

Клубът се старае да взима активно участие във всички състезания и мероприятия под егидата на Българската параолимпийска асоциация.

Изявени спортисти в момента са ни: Стефан Маринов, Ангел Манолов, Димитър Йорданов, Иван Райнов, Петьо Лилов и Наталия Илиева.

Други Спортни клубове в Сливен

 
Баскетболен клуб "Тони 7"

Клубът е основан на 18.09.2000 г., на рождената дата на един от най-добрите европейски играчи ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft