Ски Лагер на к.к. Мальовица от Вертикал

arts_blue_line
лагери > зимни > Пловдив
представяне grey_line

Клуб за Приключения и Пътешествия „ВЕРТИКАЛ” организира Ски Лагер на к.к. Мальовица
22-25 Февруари 2013 /4 дни/

Ски-лагерът ще се проведе в к.к. Мальвица, по време на междусрочната ваканция за всички ученици. Мальвица е един от малките и тихи курорти, намиращ се в северозападна Рила сред красотата на високи диви върхове. Лагерът е подходящ  за деца и юноши начинаещи и напреднали скиори. Нощувките са в хотел Дивите петли*** с включени 3 хранения на ден. Стаите са приятно обзаведени, топли, всяка стая има телевизор и собствен санитарен възел. Хотелът се намира в борова гора на 1700м. надморска височина.  

Програмата на ски-лагера включва:

  • Ски обучение – децата се разделят в различни групи в зависимост от техните възможности като скиори, начинаещи, напреднали и усъвършенстване. Всяка група е с отделен ски инструктор, а големината на групата е от 5 до 9 деца за максимално добри резултати.

НАЧИНАЕЩИ това е групата на децата, които никога не са се качвали на ски или пък са пробвали веднъж,  два пъти. Целта е да се освои основновата в ски техниката – първи стъпки, право спускане, плъзгащо и спиращо рало, дъга с рало/ първия контролиран завой/
НАПРЕДНАЛИ клас „В-“  и „В+“   В тези групи се утвърдява ралото и се преминава към основен завой, работи се върху стойката и координацията на скиора, подготвя се за завой с успоредни ски,  кара се на сини писти до червени.
НАПРЕДНАЛИ клас „С“  усвояването и затвърдяването на завой с успоредни ски е преломен момент в ските, от тук нататък удоволствието от ски карането е гарантирано!
УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ клас „Су“  След като скиорът е усвоил ски техниката на успоредните ски и може свободно да преминава по по-стръмните писти е време да прибави към своите умения карвинг завои, каране по бабуни, каране в необработени терени, други маневри..... В този клас от особенно значение е както кондицията на скиора, така и неговата екипировка.

  • Прожекция на видео филми с тематика - ски, планини, приключения.
  • Беседи на теми касаещи сигурността в планината.
  • Игри на открито.
  • Снежни разходки в планината

Необходима екипировка за участниците:
Дрехи за престой в хотел, бельо, термо бельо, ски яке и панталон, полар /поло/, шапка, ръкавици за ски, резервни ръкавици, слънчеви очила, ски маска /очила за лошо време/, крем за устни, слънцезащитен крем за лице, чорапи за ски, зимни обувки, чехли, раница за ски, каска за ски, ски, щеки, ски обувки /последните могат да се наемат от Мальовица/.
Не подценявайте ски екипировката на Вашите деца!  За техния комфорт и безопасност направете добър подбор.

Такса за участие        

  • 295.00 лв. за деца до 16г.
  • 410.00 лв. за лица над 16г.

/при записване на второ дете от едно семейство, 5% отстъпка/
Таксата включва:
транспорт, храна и нощувки, лифт-карти, ски-обучение, тематични занятия, планинска здравна застраховка.

Краен срок за записване – 11.02.2013 г.
При записване след крайния срок цената е 325.00 лв. за деца до 16г.
/при записване се попълва формуляр от участника/родител и се внася сумата от 150.00 лв. в магазин БГ- Спорт гр. Пловдив, ул. Антим I 13 /

Отпътуване: 08:00 часа /22.02.2013/
пред училище “Алеко Константинов”

Други зимни лагери в Пловдив

 
Детски ски лагер на Пампорово от Вертикал

Клуб за Приключения и Пътешествия „ ВЕРТИКАЛ” организира Детски ски лагер ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft