колоездене

Пловдивско Колоездачно Дружество "Цар Симеон"

arts_blue_line екипировка за колоездене
представяне grey_line

Пловдивското Колоездачно Дружество "Цар Симеон" е едно от най-старите колоездачни дружества в България. Учредено на 11. 03. 1898 година.

Основател на Пловдивското съюзно колоездачно дружество е бил заслужилият спортен деятел Павел Жилков. Дружеството е организация в обществен интерес и извършва обществено полезна дейност - организиране и провеждане на тренировъчна и състезателна дейност по спорта колоездене, подпомагане на социално слабите, инвалидите, нуждаещите се бивши спортисти по колоездене, подпомагане за тяхната социална интеграция и личностна реализация.

Пловдивското колоездачно дружество "Цар Симеон" е едно от малкото в страната, в чийто състав влизат колоездачи от всички възрастови групи. Клубът разполага с много добра материална база. Осигурени са велосипеди за всички състезатели от различните възрастови групи. Велосипедите са съобразени с изискванията на различните дисциплини. За нормалното протичане на тренировъчния и състезателния процес, колоездачното дружество е осигурило всички необходими ресурси като екипировка, обсужващи автомобили и т.н.

Групи:
- Отбор - мъже
- Юноши старша възраст
- Юноши младша възраст
- Отбор - момчета

КД "Цар Симеон" набира деца за детско-юношеската си школа.

Други школи по колоездене в Пловдив

 
Велоклуб "Крива спица"

Велоклуб "Крива спица" е сдружение с нестопанска цел, регистрирано за извършване на ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft