Планинарски лагер в Рила към Бюро за туризъм и приключения „Пълдин“

arts_blue_line
лагери > летни > София
представяне grey_line

Ученическият туризъм и отдих, колкото и нескромно да звучи, смело може да бъде поверен на Бюро за туризъм и приключения „Пълдин“. Програмите имат за цел да бъдат научени и усвоени умения за преходи в планината, приготвяне самостоятелно на храна, организиране и построяване на бивак в планината, оказване на първа долекарска помощ в планината, алпийски възли и употребата им в планината и ред други хитринки.

Смеем да твърдим, че планинарския лагер дава на подрастващите деца много повече, от колкото могат да получат те при морските такива.

Планинарски лагер в Рила

  • Ден  1Отпътуване от София. Пристигане в Боровец - настаняване в хотел Рила. Вечер на запознанството - игри за сплотяване на групата. Може и малко на басейн преди вечеря. Вечеря. Нощувка.
  • Ден  2 След закуска ще се запознаем с планините в България и конкретно с Рила. Запознанство с флората на Рила. Ще си спретнем малко забавни игри. Обяд. След обяд - ще се учим как да ходим в планината - различни терени, начин на движение, темп, почивки. Всичко това с практически поход до близката хижа Чакър войвода. Връщаме се в хотела. Вечеря. Нощувка.
  • Ден  3 Закусваме! Днес ще направим целодневен поход в Рила - до причудливите Седем рилски езера с интересни факти за маркировката в планините. Обядваме на брега на едно от езерата. Ще си полегнем за кратък отдих! Следва теория и практика - биваци в планината, а именно как да избираме мястото за бивакуване, видовете биваци - лете и зиме. Ще имаме с нас палатки, за да се научим да разпъваме палатка... а и състезание ще направим също! Ще приготвим следобеден чай и топло мляко на открито с бивачни съоръжения. Връщаме се в хотела вече изморени. Вечеря. Нощувка.
  • Ден  4 Закуска. Днес е ден за почивка! До обяд ще играем около хотела. Ще си организираме алпийски тролей и лагерен огън, на който ще изпечем картофи, царевица и сиренце във фолио. Следобедна дрямка и водни моменти в басейна! Вечеря. Нощувка.
  • Ден  5 Днес е важен ден! Закусваме. Отправяме се към връх Мусала - първенецът на Балканите и България. Изкачване с кабинкова въжена линия. От там тръгваме пеша - вървейки от там ще преговорим всичко научено до сега! Горе всеки тържествено ще получи Диплом за успешно завършена Планинарска школа на Бюро Пълдин! Връщаме се в хотела за купон по случай важния Ден! Преди това вечеря, а след това нощувка.
  • Ден  6 Закуска. За последно - снимки пред хотела. Да си кажем до нови срещи ... вече можете сами, но ще се радваме да бъдем заедно! От Боровец отпътуване към София. Пристигане в София - късен следобяд.

Офиси:

  • гр. София, ул. Граф Игнатиев 5, 208, sofia@prikluchenia.com
  • гр.  Пловдив, ул. Гладстон 60, office@prikluchenia.com
  • гр.  Бургас, ул. Княз Борис 21, burgas@prikluchenia.com
  • гр. Петрич, ул. Яне Сандански 2, petrich@prikluchenia.com

Други летни лагери в София

 
Намери приключението! Неделна детска програма с Централен младежки клуб на скаутите в България /ЦМКСБ/

НАМЕРИ ПРИКЛЮЧЕНИЕТО! - НЕДЕЛНА ДЕТСКА ПРОГРАМА, ПРОЛЕТ 2017 на Централен ...още

 
Детски тенис лагер към Малинова долина Sport & Spa

През ваканциите академията предлага прекрасно решение за спортно възпитание на децата ви. ...още

 
Приключенски програми от Мотен Спорт

ПРОГРАМА "3 в 1" 3 ДНИ НА ВИТОША, 1 ДЕН В АНТИЧНАТА КРЕПОСТ "ЦАРИ МАЛИ ...още

 
Потърси "Българското наследство"! - пролетно приключение с Централен младежки клуб на скаутите в България /ЦМКСБ/

ПОТЪРСИ „БЪЛГАРСКОТО НАСЛЕДСТВО“! - С КРАЕВЕДСКА ПРОГРАМА „МОЯТА БЪЛГАРИЯ: ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft