други

Парк на предизвикателствата "Дендрариум"

arts_blue_line екипировка за други
представяне grey_line

Въжена градина
Въжена градина Въжената градина е главната атракция в „Парк на предизвикателствата Дендрариум”. Тя представлява две основни поредици от предизвикателства за деца и възрастни. За големите на години, но млади по душа и интерес сме подготвили изкачване по „пиратска мрежа”, преминаване по три различни въжени, люлеещи се моста, а накрая идва „скокът на живота” – едно шеметно спускане по бърз 20 метров тролей… А за малките авантюристи – от 3 до 8 години сме подготвили детски въжен парк, който наподобява този на възрастните, но височината му е такава, че мама и татко да са на „една ръка разстояние”.

Петдневна програма от типа „зелено училище“ или както ние го наричаме „Горско училище“, с използване на въжен парк, кратки походи, забавни игри, запознаване с дивата природа и методи и умения за оцеляване сред природата. Програмата предвижда всекидневно прибиране до София.

Тренелариум
Сдружение „Планини и хора“ разработи различни прорами за забавление, отмора или развитие на качества и умения. Всички курсове, които провеждаме за деца или възрастни се случват на открито сред природата и са незабравима емоция за участвалите в тях.
Методи

Нашите програми залагат на метода на неформалното обучение / учене чрез опит. „Неформално“ означава, че нашите програми се случват на открито сред природата, участниците в подобоен тип обучения не са формално поставени в среда за учене. Така те могат да експериментират с ралични подходи и нови идеи в предизвикателни ситуации. „Учене чрез опит“ означава, че знанията и уменията се придобиват, като всеки отделен участник открива своя начин за решаване на конкретна предизвикателна ситуация, а споделяйки го с останалите всеки разширява собствения си кръгозор.

Този метод развива човешкия потенциал, дава възможност за разглеждане на различни поведенчески модели, допринася за развиването на личността с овладяването на различни знания и умения.

Детски и младежки програми

Програми „Последвай приключението”
- „Зелен свят” е петдневна програма, която се провежда в планината. Тя е посветена на изучаването на света на насекомите и растенията. В нея са включени забавни и логически игри и леки походи в планината. Място на провеждане – Витоша.

- „Кръговрат” е седемдневна програма, която е посветена на методите и похватите при ориентиране в дивата природа. В програмата са включени походи в планината и различни забавни игри. Място на провеждане – Рила.

- „Моите планини” е седемдневна програма, която е посветена на преходи в планините и катерене по скали. В програмата са включени занимания по първа долекарска помощ, оцеляване при екстремни условия, вечерен огън и много приключения. Място на провеждане – Рила, Враца, Стара планина.

- „Горящи стъпки” е програма, посветена на запознаването с интересни туристически маршрути, дълги планински преходи, запознаване с основни техники за ориентиране в планината, основни познания за първа долекарска помощ, каньонинг.

- „Тарзан” е еднодневно приключение, което се случва на територията на Витоша. Включва лек поход в планината и посещение на въжената градина „Парк на предизвикателствата Дендрариум”

Станете част от Голямата усмивка на „Парка на предизвикателствата Дендрариум” :-)

Други школи по други в София

 
Ветроходство и ветроходни приключения "Вятър и Вода" за дeцa

Ветроходство на яз. Искър за деца ЗА ВЕТРОХОДСТВОТО И ДЕЦАТА: Ветроходство за деца вече има ...още

 
Ателие Приказки към LifeBox

Добре дошли в света на приказките! Ателие Приказки е за всички деца в предучилищна възраст, ...още

 
Модул - дискусия за предизвикателствата на родителстването към LifeBox

Трудно ли е да си родител? А лесно ли е да си дете? От какво се нуждае детето в предучилищна ...още

 
Спортен клуб по Водна топка "Левски"

Спортен клуб по Водна топка "Левски" набира деца, умеещи да плуват родени ...още

 
Funtopia

Funtopia е уникално пространство, където всеки може да изпита удоволствието от катеренето и ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft