стени за катерене

Парк на предизвикателствата "Дендрариум"

arts_blue_line
представяне grey_line

Въжена градина
Въжена градина Въжената градина е главната атракция в „Парк на предизвикателствата Дендрариум”. Тя представлява две основни поредици от предизвикателства за деца и възрастни. За големите на години, но млади по душа и интерес сме подготвили изкачване по „пиратска мрежа”, преминаване по три различни въжени, люлеещи се моста, а накрая идва „скокът на живота” – едно шеметно спускане по бърз 20 метров тролей… А за малките авантюристи – от 3 до 8 години сме подготвили детски въжен парк, който наподобява този на възрастните, но височината му е такава, че мама и татко да са на „една ръка разстояние”.

Петдневна програма от типа „зелено училище“ или както ние го наричаме „Горско училище“, с използване на въжен парк, кратки походи, забавни игри, запознаване с дивата природа и методи и умения за оцеляване сред природата. Програмата предвижда всекидневно прибиране до София.

Тренелариум
Сдружение „Планини и хора“ разработи различни прорами за забавление, отмора или развитие на качества и умения. Всички курсове, които провеждаме за деца или възрастни се случват на открито сред природата и са незабравима емоция за участвалите в тях.
Методи

Нашите програми залагат на метода на неформалното обучение / учене чрез опит. „Неформално“ означава, че нашите програми се случват на открито сред природата, участниците в подобоен тип обучения не са формално поставени в среда за учене. Така те могат да експериментират с ралични подходи и нови идеи в предизвикателни ситуации. „Учене чрез опит“ означава, че знанията и уменията се придобиват, като всеки отделен участник открива своя начин за решаване на конкретна предизвикателна ситуация, а споделяйки го с останалите всеки разширява собствения си кръгозор.

Този метод развива човешкия потенциал, дава възможност за разглеждане на различни поведенчески модели, допринася за развиването на личността с овладяването на различни знания и умения.

Детски и младежки програми

Програми „Последвай приключението”
- „Зелен свят” е петдневна програма, която се провежда в планината. Тя е посветена на изучаването на света на насекомите и растенията. В нея са включени забавни и логически игри и леки походи в планината. Място на провеждане – Витоша.

- „Кръговрат” е седемдневна програма, която е посветена на методите и похватите при ориентиране в дивата природа. В програмата са включени походи в планината и различни забавни игри. Място на провеждане – Рила.

- „Моите планини” е седемдневна програма, която е посветена на преходи в планините и катерене по скали. В програмата са включени занимания по първа долекарска помощ, оцеляване при екстремни условия, вечерен огън и много приключения. Място на провеждане – Рила, Враца, Стара планина.

- „Горящи стъпки” е програма, посветена на запознаването с интересни туристически маршрути, дълги планински преходи, запознаване с основни техники за ориентиране в планината, основни познания за първа долекарска помощ, каньонинг.

- „Тарзан” е еднодневно приключение, което се случва на територията на Витоша. Включва лек поход в планината и посещение на въжената градина „Парк на предизвикателствата Дендрариум”

Станете част от Голямата усмивка на „Парка на предизвикателствата Дендрариум” :-)

Други стени за катерене в София

 
Boulderland

Boulderland е зала, която ви кара да изживеете тръпката от катеренето по съвсем нов начин. Тук ...още

 
Приключенски парк "Коколандия"

Коколандия вече разполага с цели 5 кръга за малки и големи . Освен 1-ви кръг за малки деца и ...още

 
Национален Дворец на Децата

Националният дворец на децата (НДД) е най-голямата институция в България за допълнително ...още

 
Зала за спортно катерене "Гравити"

Зала за спортно катерене Гравити се състои от пет отделни сектора, различаващи се по ...още

 
Стиска ли ти?

Здравейте смелчаци от всички възрасти! В City Center Sofia е единствената по рода си стена ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft