лека атлетика

ОДК Пловдив

arts_blue_line екипировка за лека атлетика
представяне grey_line

ОДК е отворена врата за децата на град Пловдив. Тук всяко дете получава равен старт, независимо от вероизповедание, етнос и социален статус. Ако си дете на възраст от 6 до 19 години и искаш да развиеш своите заложби и умения за цял живот или да формираш здрав дух в здраво тяло чрез спорта можеш да ни посетиш.

  • Школа по аеробика

Школата по аеробика е създадена през 1991 година към Център за работа с деца. Децата участващи в школата са на възраст от 10 до 18 години. Целта на участниците в “Школа аеробика” не са високите спортни постижения, а разтоварването и доброто здравословно състояние.

Име на Ръководителя и професионална визитка:
- Магдалена Богоева – учител по физическо възпитание.

  • Школа по бойни изкуства

Създателят на карате Киокушинкай е Масу Татцу Ояма – 10 дан. Киокушинкарате е един от най-разпространените и прочути стилове в света.

  • Школата работи с момичета и момчета от 1 кл. до 11 кл.

Име на Ръководителя и професионална визитка:
- Елена Костова Башкехайова – 2 дан, инструктор и състезател по Карате Киокушин. Образование – висше – НСА гр. София, първа специалност учител по физкултура, втора специалност треньор по карате.

  • Школа по плуване

Плуването е един от най- старите и популярни спортове в света. Упражнява се във всички възрасти и навсякъде, където има условия за това.

Школата по плуване при ОДК – Пловдив е продължител на традициите и историята на “Ученическа спортна школа – гр. Пловдив”. През тази школа са преминали много шампиони и рекордьори на България като:м.с. Радосвета Чинкова, м.с. Ваня Аргирова, м.с. Петър и Валентин Кочанови и т.н.
Групите по плуване са смесени – момичета и момчета и се разпределят в зависимост от уменията по плуване на учениците: начинаещи, малко напреднали, напреднали и деца, които се занимават с тренировъчна дейност по плуване.

Име на Ръководителя и професионална визитка:
- м.с. Радосвета Пиронкова и м.с. Стефан Георгиев - Образование висше – специалност плуване с дългогодишна преподавателска дейност по специалността.

  • Школа по лека атлетика

Школата по лека атлетика към ОДК – Пловдив е продължение на богатите дългогодишни спортни традиции за работа с деца и средношколци при УСШ. От тук са започнали своята спортна кариера редица изтъкнати спортисти, прославили нашата страна на световни и олимпийски игри, като световната олимпийска шампионка и рекордьорка на скок височина Стефка Костадинова, европейската шампионка скок дължина Ива Пранджева, Мария Вергова – Петкова, Румяна Чавдарова, Радостина Бахчеванова, Лидия Гушева, Софка Попова и др.

Школата работи със смесени групи – момичета и момчета.

  • 1-ва група – 4 кл.
  • 2-ва група – 5 кл.
  • 3-ва група – 6 кл.
  • 4-ва група – 7 кл. – 8 кл.

Име на Ръководителя и професионална визитка:
- Румяна Чавдарова Католикова - заслужил майстор на спорта, образование висше – МСА, стаж 27 години – дългогодишна национална състезателка по лека атлетика. В колекцията си има над 1000 медала.

Адрес на ОДК Пловдив:
ОДК Централна сграда
бул.”Шести септември” №193
тел: 032 635 368, 032 643 283, 032 651 417

I-ви Филиал ОДК
ул.”Христо Казанджиев” №13
тел: 032 697 108

II-ри Филиал ОДК
бул.”Христо Ботев” №3
тел: 032 643 698

Спортна зала "Дунав"
тел: бул. ”Дунав” №124

Спортна зала "Кичево"
тел: ул. ”Кичево” №2

Други школи по лека атлетика в Пловдив

 
"Шри Чинмой Маратон Тим"

Шри Чинмой Маратон Тим е международна спортна организация, която се е посветила на ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft