футбол

Обединен Детски Комплекс - Кюстендил

arts_blue_line екипировка за футбол
представяне grey_line

Обединен детски комплекс - Кюстендил е създаден през лятото на 2000 година. Той е правоприемник на Центъра за работа с деца (бившия Пионерски дом), Центъра за ученическо,техническо и научно творчество и Ученическата спортна школа.
В момента към него работят 24 извънучилищни форми с 44 групи, които се посещават от над 650 деца. Формите са разделени условно в 3 направления: наука и техника; художествено творчество; спорт и туризъм.
ОДК гр.Кюстендил се стреми да предлага форми, които са интересни и желани от децата и се провеждат през свободното им време.
ОДК гр.Кюстендил предлага на децата осмисляне на свободното време, като инвестиция в самоусъвършенстването им.
ОДК гр.Кюстендил създава условия за развитие на детските таланти и способности.
ОДК гр.Кюстендил е отворен за всяка интересна детска инициатива.

През лятото ОДК организира традиционния летен отдих за децата с посещения на спортни бази, излети, походи, пленери и др.

Многобройните награди от международни и национални състезания и олимпиади са наша заслужена гордост.

Основният подход в дейността на ОДК е интегрираност на форми и съдържание. Същевременно се стремим към уникалност на формите на работа, а именно:

  • ОДК дава възможност за свободен избор на вида и формата за реализация на участника;
  • Заниманията се провеждат в нестандартна, различна от училищната среда обстановка;
  • Дейността в ОДК е разнообразна по вид, съдържание и организация;
  • ОДК създава условия за учебно-познавателна, творческа, спортна, състезателна и развлекателна дейност на децата от 6 до 18 години в съответствие с техните специални способности, интереси, дарби и талант;
  • ОДК предлага гъвкави и мобилни учебно-приложни програми, отговарящи на променящите се интереси на децата и учениците;
  • ОДК е превантивен център по отношение на всякакви вредни явления в обществото ни;
  • ОДК подпомага професионалната ориентация и реализация на децата; Организационната структура на ОДК дава свобода за лична и екипна активност и творчество на преподавателите.

Школа по футбол

Школата по футбол е изградена от 5 учебно-тренировъчни  групи, в които тренират деца на възраст от 8 до 15 години. Групите са сформирани от ученици на НУ „Св. Климент Охридски”, ПМГ, ОУ ”Даскал Димитри”.

Във всички групи се работи за развитие на физически качества сила, бързина, издръжливост, ловкост, които се тестват в началото и в края на учебната година. Чрез тренировъчния процес се цели подобряване на функционалните възможности и здравословното състояние на учениците. Приоритет в работата на школата по футбол е откриване и развитие на спортни таланти.

Основната цел в учебно-тренировъчната работа на школата по футбол през учебната 2009/2010 година бе достойно представяне – класиране на І място в зоналното първенство на Югозападна България и придобиване на право за участие в Националния детски футболен турнир „Данониада 2010” в гр. София.

Отборът на ОДК се представи отлично и в двата турнира. На зоналния турнир проведен в гр. Кюстендил отборът се класира на първо място и придоби право на участие в националния турнир в гр. София, където зае ІІІ място в националната класация, оставяйки зад себе си центрове като София, Варна, Плевен, Бургас и др.

Много футболни центрове проявиха интерес към футболисти от школата към ОДК.

Заниманията с желаещите деца продължават и през лятото – футболът е включен в Програма „Детско лято 2010”. През месец юли се организира футболен турнир за купата на ОДК, за деца ІV – VІІ клас.

Ръководител: Константин Мандалски

Други школи по футбол в Кюстендил

 
Школа футбол към ЗОНА СПОРТ

ЗОНА СПОРТ организира футболна школа за деца /момичета и момчета/ от 3 до 10 години. ...още

 
ФК "Велбъжд"

ОФК „Велбъжд" е основан през далечната 1919 г. ОФК " Велбъжд"е наследник на ПФК " Велбъжд" ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft