волейбол

Обединен Детски Комплекс - Кюстендил

arts_blue_line екипировка за волейбол
представяне grey_line

Обединен детски комплекс - Кюстендил е създаден през лятото на 2000 година. Той е правоприемник на Центъра за работа с деца (бившия Пионерски дом), Центъра за ученическо,техническо и научно творчество и Ученическата спортна школа.
В момента към него работят 24 извънучилищни форми с 44 групи, които се посещават от над 650 деца. Формите са разделени условно в 3 направления: наука и техника; художествено творчество; спорт и туризъм.
ОДК гр.Кюстендил се стреми да предлага форми, които са интересни и желани от децата и се провеждат през свободното им време.
ОДК гр.Кюстендил предлага на децата осмисляне на свободното време, като инвестиция в самоусъвършенстването им.
ОДК гр.Кюстендил създава условия за развитие на детските таланти и способности.
ОДК гр.Кюстендил е отворен за всяка интересна детска инициатива.

През лятото ОДК организира традиционния летен отдих за децата с посещения на спортни бази, излети, походи, пленери и др.

Многобройните награди от международни и национални състезания и олимпиади са наша заслужена гордост.

Основният подход в дейността на ОДК е интегрираност на форми и съдържание. Същевременно се стремим към уникалност на формите на работа, а именно:

  • ОДК дава възможност за свободен избор на вида и формата за реализация на участника;
  • Заниманията се провеждат в нестандартна, различна от училищната среда обстановка;
  • Дейността в ОДК е разнообразна по вид, съдържание и организация;
  • ОДК създава условия за учебно-познавателна, творческа, спортна, състезателна и развлекателна дейност на децата от 6 до 18 години в съответствие с техните специални способности, интереси, дарби и талант;
  • ОДК предлага гъвкави и мобилни учебно-приложни програми, отговарящи на променящите се интереси на децата и учениците;
  • ОДК е превантивен център по отношение на всякакви вредни явления в обществото ни;
  • ОДК подпомага професионалната ориентация и реализация на децата; Организационната структура на ОДК дава свобода за лична и екипна активност и творчество на преподавателите.

Школа по волейбол

Към школата  по волейбол  е сформирана 1  учебно-тренировъчна  група от  момичета V – VІ клас – 20 деца от всички училища в града.

Работи се за усвояване на техническите елементи на играта и за технико-тактическа подготовка и окомплектоване на отбори по миниволейбол  момичета V клас и  момичета VІ клас.

На Държавното първенство по миниволейбол за момичета до 12 години в гр. Етрополе кюстендилските волейболистки спечелиха І-во място.

На финалния турнир за VІ клас момичетата до 13 години отново постигнаха успех, като се класираха за супер финала в гр. Видин.

Волейболната игра в гр. Кюстендил е спорт с традиции и чрез заниманията в школата на ОДК те продължават да се отстояват.

Учител: Йорданка Василева

Други школи по волейбол в Кюстендил

 
Волейболен клуб "Велбъжд - Олимпия"

Предмет на дейност: обучение и тренировки на  деца от II до XI клас момчета и момичета . ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft