Национално сдружение по терапевтична езда и хиппотерапия "Устрем"

arts_blue_line
спорт за деца с увреждания > Спортни клубове > София
представяне grey_line

Национално сдружение по терапевтична езда и хиппотерапия „Устрем”  е учредено през 2001 год. с цел да обедини усилията на специалисти и родители за популяризиране ефективността на терапевтичната езда и хиппотерапията в България.  

Дейността на сдружението е свързана с разработване на програми по терапевтична езда и хиппотерапия за лица с двигателни, сензорни иментални увреждания; въвеждане на хиппотерапията като методика  на кинезитерапията в общия рехабилитационенн процес на лицата с увреждания; провеждане на учебно-тренировъчна и спортно-състезателна дейност за хора с  и без увреждания чрез конен спорт. Важен аспект в дейността на сдружението е тясното сътрудничество на специалисттие с родителите. Основни партньори са БФКС, Факултет по кинезитерапия, туризъм и спортна анимация към НСА „В.Левски”, специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа „Св. София”, Медицински център "Деца с проблеми в развитието".

Сдружението организира курсове за обучение по терапевтична езда и хиппотерапия  на  специалисти (треньори, лекари, кинезитерапевти, рехабилитатори, психолози и логопеди)  в София и по места.

Заниманията се провеждат на КСБ „Хан Аспарух” в София (до ледената пързалка на Славия ) ул. „Хайдушко изворче” № 28 кв. Красно село

Графикът се уточнява чрез  предварително записване по телефона  за часа и деня, като заниманията се провеждат през седмицата - следобяд и в събота сутрин. За хиппотерапия се приемат деца навършили две години.

На първото посещение е желателно да се носи актуална епикриза и последни изследвания, както и всяка друга  информация от предишни лечения и рехабилитационни дейности.

Показания за хиппотерапия и терапевтична езда – детска церебрална парализа и други централни неврологични заболявания, геренрализирано разстройство на  развитието(аутизъм), генетични синдроми, ортопедични  и травматологични увреждания(гръбначни изкривявания и деформации и следтравматични състояния), мускулни дистрофии, мултиплена склероза и др. 

Сдружението предлага  обучение по езда с кротък, спокоен учебен кон. Минимална възраст на децата е  5 год.

Тренировките се провеждат от квалифициран треньор по конен спорт на КСБ „Хан Аспарух” в София(до ледената пързалка на Славия ) ул. „Хайдушко изворче” № 28 кв. Красно село.

 Графика се уточнява чрез  предварително записване по телефона  за час и  ден. 

      Контакти:

     тел : 0888 651 295; 0888 541 872

E-mail: onset@abv.bg 

Лице за контакт Камен Генчев – треньор по конен спорт, терапевтична езда и хиппотерапия

Други Спортни клубове в София

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
Клуб по конен спорт "ТАРСАС"

Ездата като терапия е популярна още от древността, но едва в средата на нашия век започва да ...още

 
Боксов клуб "Михаил Видински"

Залата е в 67-мо училище "Васил Друмев" - салона към училището. Точния адрес е ул. "Гюешево" ...още

 
СК "Орел"

СК "Орел" - София е учреден на 29.09.2007 г. и е регистриран като юридическа организация  ...още

 
Клуб по водна аеробика "Мария Шпицер"

Какво ви предлагаме? Водната аеробика е изключително ефективен и приятен начин за ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft