Международна школа "ЕДЮКО БЪЛГАРИЯ"

arts_blue_line
лагери > летни > София
представяне grey_line

КУРСОВИ ПРОГРАМИ

"Изследовател"

6-8 дневна програма за деца на възраст 8-10 години.

Първи допир до красотата и величието на природата. Усвояване на основни умения за позитивно общуване и работа в група. Създаване на нови приятелства.
Зимен вариант: запознаване с особеностите на планината през зимата - опасности; начални умения по алпийски ски; походи със снегоходки; зимни биваци; “соло”; нощен поход; ориентиране в планината през зимата; първа долекарска помощ. Специализирани игри, дискусии, приказки.
Летен вариант: запознаване с особеностите на планината през лятото - опасности; ориентиране и първа долекарска помощ; къмпиране; запознаване с алпийски инвентар; ниска “въжена градина”; летни биваци; “соло”; поход с изкачване на връх. Специализирани игри, дискусии, приказки.

"Откривател" 

8 дневна програма за деца на възраст 10-12 и 13-15 години.

Откриване у себе си на нови качества и възможности. Изграждане на нагласа за уважение към личността на другия. Усвояване на умения за работа в група и поемане на лична отговорност.
Зимен вариант: запознаване с особеностите на планината през зимата и усвояване на умения за оцеляване; ориентиране в планината през зимата и първа долекарска помощ; начални умения по алпийски ски; походи със снегоходки; зимни биваци; “соло”; начални познания за лавините; нощен поход. Специализирани игри, казуси и дискусии.
Летен вариант: запознаване с особеностите на планината през лятото и усвояване на умения за оцеляване; ориентиране и първа долекарска помощ; къмпиране; запознаване с алпийски инвентар; елементи от “въжена градина”; начално скално катерене; летни биваци; “соло”; поход с изкачване на връх. Специализирани игри, казуси и дискусии.

"Приключение"

8 дневна програма за деца и младежи на възраст 13-15 и 15-17 години.

Усвояване на умения за пребиваване в необичайни условия и посрещане на предизвикателства. Развиване на идеята за човешките ценности, за мястото на човека в природата и отношението му към нея.
Зимен вариант: ски; походи със снегоходки; учебна лавинно-спасителна акция - практически занимания за оказване на първа помощ; бивакуване в условията на зимната планина; “соло”; нощен поход. Специализирани игри за запознаване, за ориентиране, за формиране на екип, игри - предизвикателства. Казуси и дискусии.
Летен вариант: скално катерене; къмпиране; бивакуване под открито небе; “соло”; тридневен поход с изкачване на връх; гребане - кану-каяк; първа долекарска помощ и спасителна акция, екологични задачи. Специализирани игри за запознаване, за ориентиране, за формиране на екип, игри - предизвикателства. Казуси и дискусии.

"Морско приключение" 

8 дневна програма предназначена за деца на възраст 11-14 и 14-18 години.

Запознаване с многообразието и красотата на природата по черноморското крайбрежие. Усвояване на умения за опазването и. Преодоляване на личните граници чрез участие в предизвикателни ситуации.
Летен вариант: ориентиране по карта и компас, запознаване с основните правила за безопасност при пребиваване на морското крайбрежие и в морето, първа долекарска помощ, плуване, водно спасителна акция, “Въжена градина”, бивакуване на открито, “соло”, нощен поход, екологични занимания. Специализирани игри за запознаване, за ориентиране, за формиране на екип, игри-предизвикателства. Казуси и дискусии.

"Предизвикателство"

10 дневна програма предназначена за деца и младежи на възраст 11-13 и 14-18 години.

Разпознаване и оценяване на собствените и на другите личностни възможности в нестандартни условия. Осмисляне на понятията доверие, отговорност и работа в екип. Изграждане на умения за анализ на ситуация и съвместно решаване на проблеми.
Летен вариант: петдневен преход в планински условия; бивакуване на открито; ориентиране по топографска карта и с компас; “въжена градина”; “соло”; запознаване с основните правила за безопасност при пребиваване на морското крайбрежие и в морето; плуване; първа долекарска помощ и водно спасителна акция; нощен поход; екологични занимания. Специализирани игри за запознаване, за ориентиране, за формиране на екип, игри - предизвикателства. Казуси и дискусии.

"Вертикал"

8-10 дневна програма за деца над 14 години.

Усъвършенстване на екипната работа. Осмисляне на взаимовръзките: отделната личност и света, изборът да си различен и реалната възможност да бъдеш такъв, човешките ценности, приятелството и любовта.
Зимен вариант: преходи със снегоходки; алпийски ски; първа помощ и спасяване при лавинни нещастия; зимни биваци - бивакуване в условията на зимната планина; “соло”; екологична етика. Специализирани игри, дискусии, казуси.
Летен вариант: скално катерене; рапели; трекинг; биваци под открито небе; първа помощ - основни познания за оказване на помощ и самопомощ при инциденти; “въжена градина”; “тролей” над езеро или река; пещери - основни познания; нощуване в пещера; “нощно соло”; екологична етика. Специализирани игри, дискусии, казуси.

Други летни лагери в София

 
Намери приключението! Неделна детска програма с Централен младежки клуб на скаутите в България /ЦМКСБ/

НАМЕРИ ПРИКЛЮЧЕНИЕТО! - НЕДЕЛНА ДЕТСКА ПРОГРАМА, ПРОЛЕТ 2017 на Централен ...още

 
Детски тенис лагер към Малинова долина Sport & Spa

През ваканциите академията предлага прекрасно решение за спортно възпитание на децата ви. ...още

 
Приключенски програми от Мотен Спорт

ПРОГРАМА "3 в 1" 3 ДНИ НА ВИТОША, 1 ДЕН В АНТИЧНАТА КРЕПОСТ "ЦАРИ МАЛИ ...още

 
Потърси "Българското наследство"! - пролетно приключение с Централен младежки клуб на скаутите в България /ЦМКСБ/

ПОТЪРСИ „БЪЛГАРСКОТО НАСЛЕДСТВО“! - С КРАЕВЕДСКА ПРОГРАМА „МОЯТА БЪЛГАРИЯ: ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft