конни бази

Конна База "Табора"

arts_blue_line
представяне grey_line

     Конна база "Табора" се намира в сърцето на Сливенския балкан, в уникалното туристическо, възрожденско село Ичера. Селото е запазило автентичния си лик, а прекрасната природа наоколо не може да ви остави безразлични. Спокойствието на балкана, можете да съчетаете с една активна почивка за вас и за вашите деца. В конна база "Табора" можете да се запознаете с нашите коне и понита, да се научите да яздите и общувате с тях. Разполагаме с манеж за начални уроци и много маршрути за разходки в планината за по-напреднали ездачи. Посетете нашата страница в интернет, за да научите повече!В конна база "Табора" предлагаме индивидуални уроци по езда. Ние работим по метод наречен "Horsmanship", това е метод за работа с коне, който се основава на взаимно доверие, уважение, приятелство. Ние не просто яздим нашите коне, а общуваме с тях и изграждаме връзка за цял живот. Ако и на вас ви е по сърце подобен вид отношение с животните- заповядайте в "Табора"!

Възможни са часове след 17 ч. в периода от юни до октомври и „плаващо време" в подходящи за езда дни през пролетта, есентта и зимата.

Уроците и ездата се осъществяват с предварително записване.  

Цени за 2012 година

 • Урок с инструктор (60мин.) -20 лв.
  (в стойността на урока влиза: запознаване с техниката на безопастност, почистен и оседлан кон /като изкючим първоначалните уроци, които включват запознаване и обгрижване на коня/, запознаване с теорията.)
 • Разходка по горски пътеки /само за напреднали ездачи/ - 20 лв./час
 • Целодневен преход /само за напреднали ездачи/ - 20 лв./км
 • Езда на пони за деца от 2 г. до 7 г.- 10 лв /до 30 мин./
 • Снимка и малка разходка с кон - до 15 мин. 
  - за възрастни - 10 лв. 
  - за деца - 5 лв.

Правила за часовете по езда: 

 • за часа си трябва да дойдете 10-15 минути преди началото му.
 • урока е с продължителност 60 минути. При закъснение на клиента, треньора може да съкрати времето от полагащото се. Ако закъснението е по вина на треньора - урока си остава с трайност от 60 минути;
 • по желание на клиента урока може да е по-малко време, но това не влияе на стойността му.
 • всеки ездач се обучава толкова, колкото е необходимо конкретно той да придобие основните и необходими навици на езда. Това означава, че ако вие зле стоите по време на тръс, никой няма да ви задължи да преминете на галоп, ако още не сте готови за това.
 • Безопасността на ездача и благополучието на конете са на първо място!
 • „Бързай Бавно!" – За изработката на правилни ездови навици трябва определено време. Форсирането на часовете рядко води до добри резултати.
 • наличието на екипировка за езда - подходящи дрехи, обувки, каска - се приветстват. За началните уроци ние можем да ви осигурим горепосочените атрибути.

 

За ползите от ездата, защо си заслужава да опитате!

    Ездата е полезна както за укрепване на мускулите, така и за повишаване на настроението и общото самочувствие! Доказано е, че дори след половин час езда, престава да ви боли глава и отпадат ред други проблеми свързани с напрегнатото ни ежедневие. Доказано е също, че конете притежават особено силно биополе, което помага на нас хората да се справяме със стреса и дори с тежки умствени и физически заболявания. Изобретени са тренажори, които имитират движението на коня, но ефекта от тях е нулев. Идеята е не в мускулното натоварване, а в лекуването на душата - за това може да ви помогне само истински кон!

Контакти:

тел: 0878 102 799 Рени Томова

E-mail: office@taborahorses.com

Станете наши приятели и в  facebook на страницата ни-Tabora horses

Други в град Сливен

 
Спортен клуб по джудо "Хаджи Димитър"

Учредяването на СК по джудо "Х.Димитър" -2006г. гр.Сливен е на 16.02.2006година с Решение ...още

 
СПОРТ ДЕПО Сливен

Sport Depot е най-голямата верига магазини за спортни стоки в България. Единственото място, в ...още

 
Конна База "Табора"

Уникален Летен Детски Лагер 5 дневен лагер в с.Ичера!!! Предлагаме на вашите ...още

 
Канго 2000

Канго 2000 е частно предприятие, с дългогодишен опит в производството на различни видове ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft