конни бази

Конна база „Периволас”

arts_blue_line
представяне grey_line

Конната база се намира на 5 км от селото в местността Перивол .

Предлаганите от нас услуги са :

почасова езда , планински преходи пешеходни и на кон , уроци по езда , разходки с каруца , файтон и шейна през зимата , хипотерапия , организиране на пикници и тиймбилдинг.

Ездата се провежда сред природата с квалифицирани инструктори . Няма ограничения във възраста.

Лятната база се намира в красивата местност Перивол на 1300 м . надморска височина в най – югозападната част на Рила планина.

 Уроци по езда

Урока по езда има за цел да създаде у обучаващия се правилна представа за седежа и управлението на коня, което ще допринесе за по-голяма сигурност и истинска наслада от общуването с животното и ездата сред природата.

Урока за начинаещи се провежда в манеж, на корда и включва поредица от упражнения с различна трудност, чията цел е изграждане на правилен ездови седеж.

Конната база разполага с квалифицирани инструктори по езда в дисциплините прескачане на препятствие и обездка. Конете, с които се провеждат уроците са спокойни и отемповани, което от своя страна споага за по-бързото и лесно усвояване на елементите на ездата.

 Почасова езда

Почасовата езда включва езда в района на базата, до 5 часа, по маршрут предпочетен от клиента и съобразен с възможностите и времето за езда.

Ездата се провежда сред природата на красивата Рила планина, по разнообразен планински терен, и включва преминаване на различни естествени препятствия като спускане и изкачване на стръмни наклони, преминаване на реки и потоци, преминаване през гора и много други препятствия на дивата природа.

За ездата начинаещите предлагаме езда по леки маршрути, с равен терен и за по-кратко време, които са не по-малко красиви.

По-голямата част от маршрутите включват посещение на природни и исторически забележителности - водопади, панорамни гледки, места за пикник, чешми, параклис Св. Георги.

Конната база разполага с 10 коня за туристическа езда.

 Хиппотерапия

Уникалните движения на коня и неговите триизмерни плавни движения подобряват контрола върху седежа, положението на главата и тялото, както и координацията при болни от церебрална парализа, аутизъм и други заболявания. Доказано е, че 110-те импулса, предавани от коня, действат едновременно както  върху тялото и върху мозъка на детето.

В ездата участват всички групи мускули, това е масаж на открито. Хиппотерапията не е способна  да излекува напълно хората с увреждания. Ездата на коне все пак има поне четири пъти по-благоприятен ефект от обикновения масаж или раздвижване.

  Планински преходи

Планински преходи с кон:

  • Организиране на еднодневни преходи на кон с посещения на исторически и природни забележителности с продължителност до 6 ч.
  • Организиране на двудневни преходи на кон с осигурена храна и нощувка
  • Организиране на планински преходи с коне включващи повече от 2 дни по предварително договаряне

Други конни бази в Разлог

 
Клуб по конен спорт "Русалиите"

Клуб по конен спорт "Русалиите" се намира в най-южния склон на Рила на 2 км от с. ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft