конни бази

Конна база МСВ Изови

arts_blue_line
представяне grey_line

Ние сме семейство Изови – Миро, Светла и Венци. Базата ни се намира на 15 км. западно от София в с. Опицвет в подножието на Стара планина – тихо и уютно място с прекрасна панорама. Теренът е изключително разнообразен – оазис от зеленина, хълмове, малки рекички и язовирчета.

С коне се занимаваме от 1997 г. – първоначално като любители с две кобили за езда през свободното време. Постепенно общуването с коня се превърна за нас в завладяваща страст, на която посвещавахме все по-вече време и усилия. Купихме нови коне, натрупахме литература и опит. Проблемите и безсънните нощи не ни отчаяха, а напротив – дадоха ни увереност, че това е нещото, с което искаме да се занимаваме.
Успяхме да закупим и един порутен, разграбен и отчайващо занемарен стопански двор, който днес неузнаваем – нашият, и на нашите коне дом.

Сега сме професионални производители на коне от породата „тракенер”. Притежаваме 40 коня, повече от които собствено производство. От 2007 г. сме членове на Немската асоциация на тракените. През 2007 г. година нашите коне получиха изключително висока оценка от представители на немската асоциация (TRAKEHNER VERBAND), което беше първата стъпка за признаване на породата в България.

През 2008 г. закупихме от Германия лицензирания за баща жребец Preussenprinz (Принцът на Прусия), от когото през март 2009 г. се роди първото конче, удостоено с немски паспорт.

Немската асоциация изцяло подкрепя усилията ни да развиваме развъдна дейност на европейско ниво. В началото на месец септември 2009 г. експертите от Германия отново пристигнаха – този път за тавриране с марката на породата ТРАКЕНЕР. Седем кончета (2 женски и 5 мъжки) са удостоени с немски паспорти.

Други конни бази в Костинброд

 
Конна База "Приятели и Тракенени"

Конната ни база предлага обучение на деца и възрастни на тренировъчен плац , както и ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft