катерене

Клуб по спортно и скално катерене "Варнаклайминг"

arts_blue_line екипировка за катерене
представяне grey_line

Ние сме група активни младежи, които обичат да практикуват спортно катерене, скално катерене, разходки в гори, къмпинг, палатки, къпане в язовири, скачане от мостове с динамични въжета, палене на огньове, ходене по хижи. Ние обичаме природата и екстремните занимания. Разполагаме с богата екипировка, а чрез приходите от клуба закупуваме нова. Ако и ти предпочиташ да подишаш чист въздух, пред това да стоиш пред компютъра, можеш просто да се свържеш с нас. Не носим отговорност ако ти хареса!

Клубът набира желаещи да се занимават със състезателно катерене.

Изискванията:

Всеки надъхан да тренира не просто за кеф от време на време, а сериозно, по специална подготвителна програма, може да започне подготовката за състезател. Трябва да станете членове на клуба, за повече инфо се запознайте с Устава, Наредбите и Молбата за Членство! Момичетата са с предимство:)

Какво дава клуба на състезателите си:

- Започвате тренировки по индивидуална тренировъчна програма под наблюдението на вашия треньор.

- Получавате достъп до изградената специално за състезателите на клуба, стена намираща се в ВМУ "Никола Вапцаров"

- Включвате се в тренировъчните лагери на отбора, които се провеждат на различни скални обекти из цяла България, като има възможност за покриване на част от разходите.

- Участвате на всички състезания от националния спортен календар, като клуба ви покрива пътни разходи, стартови такси, застраховка, членство във ФБАК и др.

- Според способностите показани на състезанията, има възможност Клубът да ви намери спонсор, и подготовката и участията в бъдещите ви състезания да се развият професионално.

- Специално за деца до 13/14 год. има интерeсна програма за групови тренировки, в отделни часове, когато стената ще бъде свободна специално за децата.

Клубът предлага 2 вида курсове, според продължителността и обема на изучавания материал, които условно ще разделим на "голям" и "малък" курс.

Т.н. "голям" курс се провежда два пъти в годината. Обикновено това е пролетта и есента. Най-често тези курсове започват през месец април и септември. И завършват за около месец и половина. Този тип курсове е по-подробен, изучава се повече информация, отнема повече време и е с по-малка интензивност. Два пъти седмично (понеделник и четвъртък) се провеждат лекции, а всеки уикенд се ходи на скали за да се проведат практическите упражнения. Курсът завършва с изпит и диплома от БФКА.

Другият, т.н. "малък" курс се провежда по всяко време на годината, когато се събере група от 3 до 6 човека. Този курс е малко по-скъп от другия. За сметка на това е по-интензивен. Програмата е систематизирана до най-важните теми, свръзани с катеренето по скали. Курсът се провежда в рамките на 5 дена. Нощува се на скалите, на палатка или на близките хижи и по цял ден се водят занимания, както теоритични, така и практични. Курсът изисква 5 свободни дни и не е подходящ за хора които нямат възможност за това. За сметка на това е по-интензивен и ускорен.

Стената:

Залата разполага със съблекалня и баня!
Стената е висока 15м с отклонение от основата 8,5 м. Общата площ е над 220 кв.м. Има 8 писти за катерене на долна осигуровка и 2 установки за катерене на горна.

Други школи по катерене в Варна

 
Спортен Клуб "Чудните скали"

СПОРТЕН КЛУБ "ЧУДНИТЕ СКАЛИ" Е СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ, РЕГИСТРИРАНО ВЪВ ВАРНА ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft