Клуб по конен спорт и туризъм "Перегринус"

arts_blue_line
лагери > летни > Синеморец
представяне grey_line

Клуб по конен спорт и туризъм „Перегринус” е създаден през 2000 г. в София с цел спортна дейност. Взима участие в състезания по прескачане на препятствия и всестранна езда в България и в Европа. От 2008 г. клубът започва да развива туризъм на високо ниво. Разполага своята база в с.Синеморец, кътче от природата на българското Черноморие, съчетало в себе си крайморски, планински и крайречни области.

Вече сте се срещали с този тип приключения ?... Мислите, че няма какво ново да изпитате и опознаете ?... Обичате екстремни приключения ? Изненада ! Имаме нещо точно за вас. Предлагаме уникални маршрути по високите участъци на крайбрежието, галопиране по девствените плажове на Черно море и плуване с кон в кристално сините му води. Забавни състезателни игри в горите на Странджа планина, но само за напреднали. Усетете адреналина !  

Маршрут: Синеморец - Царското кладенче 

Езда 2 часа по поречието на река Велека, обяд-пикник.
Връщане по другия бряг на реката.
Цена - 80 лв.
 

 Минавайки по маршрута, имате възможност да се запознаете с девствената природа на Странджа планина и да се насладите на красивите гледки към река Велека. Края на маршрута е местността "Царско кладенче". Там ще откриете специално оформен кът сред вековните дъбови гори за отдих. Повярвайте, вкусът на приготвената на жарава храна е неповторим и незабравим. Връщането е по другия бряг на реката с възможност за наблюдение на редки и защитени представители на флората и фауната. 

 
Маршрут: Синеморец –Маршрут: Синеморец – Силистар 

Езда по брега на морето 2 часа + плаж + барбекю, връщане през гората.
Цена - 80 лв
 

По живописна пътека край брега на морето на около 6 км. на юг е последния залив на нашето черноморие - Силистар. Недокоснат от времето, районът е част от крайбрежните екосистеми на миграционния път на птиците - Via Pontika.  Заливът при Силистар е заобиколен от скалисти била и склонове, покрити с вековни гори. Тук човек може да се докосне до живата природа и да усети целувката между тайнствената Странджа планина и морето.  Плажът Силистар е устието на река Силистар. Местността е уникална и с това, че е обитавана от от повече от 550 вида растения, 200 вида птици, 40 вида бозайници. С цел да бъдат запазени биологичните видове, Силистар е обявен за защитена местност през 1992 г от правителството на Република България.  

Маршрут: Синеморец - Липите

Езда по брега на морето 1 час, плаж в залива Липите, връщане през гората.
Цена - 40 лв.

Който е посетил това чудно кътче, не може да не оцени красотата на природата и разнообразните възможности за любителите на туризма във всичките му форми. Вековна гора, достигаща до плажната ивица, тъмни скали с причудливи форми и златисти пясъци... 

Контакти:

тел : 0897 523519, 0897 610360

E-mail: peregrinus2000@hotmail.com

Отдайте се на екстремно и незабравимо изживяване !

Други в град Синеморец

 
Клуб по конен спорт и туризъм "Перегринус"

Клуб по конен спорт и туризъм „Перегринус” е създаден през 2000 г. в София с цел спортна ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft