катерене

Клуб по Катерене, Планинарство и Екстремни спортове "Царевец"

arts_blue_line екипировка за катерене
представяне grey_line

"Царевец" е млад енергично развиващ се клуб, създаден нa 17.06.2003г. във Велико Търново от 20-тина страстни почитатели на планината и екстремните спортове. В търсене на приключенията, ние правим алпийски изкачвания, денивелационни преходи и маратони, зимни траверси, ски - преходи и свободни спускания, каньонинги. Освен, че се стремим пълноценно да развиваме алпинизма и планинарството (клубът е член на Федерацията на българските алпийски клубове), не забравяме и водните спортове, делта - и парапланеризма, които са включени в скорошната ни програма.

Курсове

  • АЛПИНИЗЪМ, ПЛАНИНАРСТВО и СКАЛНО КАТЕРЕНЕ

Специализираното обучение на три нива цели цялостна и разностранна подготовка на курсистите, за да са готови те за предизвикателствата на планината.

Програмата на клуба включва курсове по:  летен и зимен алпинизъм, ледено катерене, прокарване, екипиране и преекипиране на маршрути. В бъдеще време - курсове за планински водачи и спасители, за инструктори по съответните дисциплини. При завършването на някой от курсовете и след съответните теоретични и практични изпити, обучаваният получава свидетелство за завършено обучение от клуба, свидетелство заверено от ФБАК (Федерацията на българските алпийски клубове, която от своя страна е член на международната организация UIAA).

Обучението и тренировките служат за усвояване на необходимите умения, свързани с техниката на катерене и осигуряване, ориентиране, спасителни способи и оцеляване в планината, до-лекарска помощ , някои психологически аспекти при практикуването на екстремни спортове и т.н. А новата ни програма включва самостоятелно профилирано обучение по всяка от тези дисциплини.

Клубът организира няколко пъти в годината тренировъчни лагери в българските планини, както и летен морски катерачен лагер, каньонинги, денивелационни изкачвания, участва в алпиниади, държавни първенства. Освен тези по - значими изяви, традиционната тренировъчна програма включва ежеседмични катерачни тренировки в зала и на скали (както в околностите на Велико Търново, Враца, така и в Стара планина, Рила…), маратони, денивелационни изкачвания (Мусала, Ботев, Вихрен, Монблан, Елбрус.. като подготовка за набелязаната цел - стъпването на наши членове на 8 - хилядник).

Освен, че се стремим пълноценно да развиваме алпинизма и планинарството, планирамеда включим в програмата си  кану-каяка, делта- и парапланеризма.

  • Йога

Други школи по катерене в Велико Търново

 
Туристическо дружество "Трапезица 1902"

ТД "Трапезица - 1902" е обществена организация с над 1000 членове, ...още

 
Sportuvam.info

Не е необходимо да притежавате уменията на катерача или колоездача, за да се впуснете в ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft