бейзбол

Клуб по Бейзбол и Софтбол "Игълс"

arts_blue_line екипировка за бейзбол
представяне grey_line

Клубът е основан на 6 Ноември 1991 година в гр. Ловеч, от група ентусиазирани ученици и учители на Езикова гимназия - Ловеч.

Първите терени бяха коридорите и стаите на гимназията, после игрищата и най-накрая един изоставен тогава футболен стадион. В началото бяхме малко и рядко се събирахме над 9 човека на тренировка. Скоро обаче добихме популярност сред съученици и съседи, така броя на играчите рязко се увеличи - близо 20 още за първия мач през 1991. Постепенно клуба стана известен, все повече хлапета се интересуваха от бейзбол. На много улици из града играеха деца с правени дървени бухалки, често и с нещо пригодено за бухалка от самите тях, тенис топки, а някъде и с ръкавица на по-голям брат или съсед. Така след близо 3 години клубът се сдоби и с първия си отбор във възрастовата група 13-15 години. Точно тези деца от уличния бейзбол бяха събрани в най-добрия детски отбор в досегашната история на клуба и както се оказа много скоро - най-добрия в България за 1995. Много от тях преминаха после в юношеския ни отбор, в мъжкия, а сега дори играят за други клубове. За всички, които по някакъв начин бяха са и ще бъдат свързани с бейзбола това остава като един от най-хубавите моменти в живота, защото ´Орлите´ са едно голямо и задружно семейство от приятели на различни възрасти, хора които остават свързани помежду си за цял живот.

Както всяко начало и това не беше лесно, но благодарение на усилията на мениджъра Атанас Атанасов и всички стари и нови членове на клуба ние се превърнахме в един от големите клубове с традиции в бейзбола. Тук трябва да отдадем и заслуженото на многото наши малки и големи спонсори, с чиято помощ клуба не е пропуснал и един мач от първенствата.

Днес клубът развива и популяризира бейзбола във всички възрастови групи. Участваме в националния шампионат с отбори - 13-15 годишни, 16-18 годишни и мъже.

Първото официално представяне на отбор на клуба беше с мъжкия отбор в мач за шампионата на страната на 16.05.1992 г. в гр.София срещу отбора на ´Рейнджърс´ (София). Мачът завърши със загуба 28:27, след уморителна 4.30 часова игра и допълнителен ининг , което представляваше и рекорд за времето си по продължителност.

Не закъсня и първата победа на отбора - още същата година на 21.06 срещу отбора на Атлетик (НСА) в Ловеч.

Отборът набира постоянно нови играчи във всички възрастови групи!

Бейзбола е интересна и динамична игра подходяща за деца на всички възрасти.

Развиват се изключително добре рефлексите и съобразителността на децата, изисква се улавяне на движеща се във въздуха или по земята малка топка, с една или с две ръце; или удряне на подхвърлена топка с бухалка. За разлика от повечето други спортове при бейзбола не се развиват само част от мускулните групи на тялото.

Има бягане (натоварване на краката) - и спринтове и нормално бягане; хвърляния с ръка - натоварване на част от мускулните групи на ръцете; удряне с бухалка - натоварват се други мускулни групи. Има хвърляния и плъзгания по земята - децата се учат да се предпазват при падания. Движат се всички части на тялото, без върхови натоварвания.

Сравнително рядко се стига до контузии, а обикновено са леки натъртвания или ожулвания. Всеки играч е снабден със защитна екипировка (каски, маски, протектори, нагръдници). При всички мероприятия присъстват лекари, а ръководителите на групите ни са дългогодишни спортисти и високо квалифицирани треньори, обучени в Националната Спортна Академия.

При нас децата са обединени от общия си интерес към спорта, учат се да общуват помежду си, създават се много задружни групи и приятели за цял живот.

1. Възрастовите групи са:

Деца

9 - 12 години

Деца

13 - 15 години

Младежи

16 - 18 години

Мъже

над 18 години

2. Изисквания към кандидатите:

  • Желание да се учат и играят една нова за страната ни игра.
  • Молба отправена към мениджъра Атанас Атанасов на адрес или на e-mail: eagles@dir.bg , или посещение на някоя от тренировките на отборите.

3. Отборът приема всички желаещи да спортуват без значение на възрастта, пола и религията. Посочените групи са за желаещите да играят за състезателните отбори на "Eagles".

Други школи и клубове в град Ловеч

 
Спортен клуб "Киокушин"

Клубът с председател Тодор Магеранов е с над 30 годишна история и традиции в бойните изкуства. ...още

 
"Планински Ангели"

Планината е живо същество, планината мисли, диша, има собствен пулс, различен от този на града. ...още

 
ПФК Литекс

Само за четири години в Литекс реализираха грандиозен проект, който другите не можаха да си ...още

 
СПОРТ ДЕПО Ловеч

Sport Depot е най-голямата верига магазини за спортни стоки в България. Единственото място, в ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft