езда

Еко-комплекс "Оазис" - Конна база

arts_blue_line екипировка за езда
представяне grey_line

Училище за езда за начинаещи

Ездата е много повече от спорт

Тези, които отскоро са взели решение да се докоснат до ездата, могат да бъдат спокойни, че се придържаме към всички изискванията за сигурност. А това означава, че следим ежедневно за безупречността на условията за обучение.

Най-общо казано в този курс начинаещият ездач трябва да разбере или по-скоро да почувства значимостта на връзката, която се създава между него и коня. Защото всяко движение зависи от двамата, всяко движение е подчинено на синхрона, установен между тях.

Започваме с движението ходом, което е най-бавно. Ще бъдат необходими серия от упражнения за равновесие, докато се постигнат добри резултати. Следва овладяване на движението тръс, характеризиращо се със средно темпо. Съществуват два вида тръс – манежен и облекчен. При първия ездачът е като сраснал с коня, целта е да не се отделя от седлото. Докато при облекчения тръс, ездачът става и сяда върху седлото в определен ритъм, по този начин подпомага движението на самия кон. Следва се правилото на разгъване от коленете с движение на тялото нагоре, напред, назад, надолу.

И най-накрая идва свистенето на вятъра в ушите, полетът на свободата или нареченото на езика на ездата - движение галоп. За да стигнете до тази фаза, ще бъде необходимо време, постоянство и много любов към ездата и конете.

И още нещо за нашите курсове:

 • акцентирали сме върху опита и отличната подготовка на конете
 • следим отблизо вашето развитие и се опитваме да ви насочим правилно към онези техники и взаимоотношения с коня, които ще ви накарат да се чувствате ден след ден по-уверени и способни.
 • ще получите и полезна информация за грижите, физическото и душевно състояние на конете.
 • ще се опитаме да ви въведем във тайните на общуването с едно различно от вас същество, което подобно на хората притежава своите чувства и настроения. Разликата все пак е в чувствителността на коня, която е толкова фина, че отразява това, което е вътре във вас.
 • така че, когато говорим за езда, не се ограничаваме с еднозначното понятие спорт. Вярваме, че става дума за среща със самите себе си.

Училище за езда за напреднали

Щом вече сте усвоили основните техники на яздене, най-вероятно се нуждаете от добре обучен кон, насоките на професионален инструктор и подходящи условия за спорт. Можем да ви уверим, че в нашата конната база разполагаме с всички необходими съоръжения и условия, за да протече вашата тренировка безупречно.

Целта на този курс е да се развие и задълбочи общуването между човека и коня. И тъй като става дума за синхрон между две тела е изключително важно ездачът да усеща своя "партньор". Разбира се, за доброто телесно общуване между двамата са необходим баланс и подходяща стойка, както и отношение на доверие и респект към четириногото.

Както конят, така и обучаващият се в езда, трябва да получат приятни емоции още от самото начало, тъй като първата среща предопределя до голяма степен по-нататъшните взаимоотношения между двамата. Точно затова в този изключително деликатен момент се опитваме да бъдем максимално полезни.

На практика нашите курсове за напреднали включват:

 • обучение на открит манеж
 • задълбочаване на ездовите умения на неограничен терен
 • усвояване на движението галоп
 • конни преходи сред природата

Какви умения трябва да притежавате:
В нашия курс за напреднали могат да вземат участие всички онези, които са способни да извършват движенията ходом и тръс.

Стрелба с лък

Целта на всяко развлечение е да създаде удоволствие. Следователно не ви остава друго, освен да се прицелите точно в точното развлечение. Не става дума за игра на думи, а за още едно предложение за добре прекарано свободно време, този път с лък в ръка.

Стрелбата с лък е другата възможност за зареждане с енергия, която предлагаме в нашия еко-комплекс Оазис. Опънете тетивата, шансът да улучите целта е изцяло във ваши ръце. Ако се нуждаете от информация за този вид спорт или някои други напътствия, за да се почувствате по-уверени, достатъчно е да се обърнете към нас.

Езда сред природата
Една отморяваща разходка сред природата

Преходите, които организираме могат да бъдат еднодневни или двудневни. Избраните от нас маршрути са приятни и сравнително лесни. Целта ни е в края на деня човек да се почувства просто приятно уморен, а не съсипан от физическото натоварване.

 • Еднодневен преход
 • Двудневен преход

Други школи и клубове в град Клисура

 
Еко-комплекс "Оазис" - Конна база

Конна база Близо до столицата и достатъчно далеч от хаоса Конната база на ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft