езда

Ездови клуб "Силвена спорт"

arts_blue_line екипировка за езда
представяне grey_line

Сдружение "Ездови клуб Силвена спорт" има няколко основни цели. Първата от тях е популяризирането на конния спорт в страната и спечелването на много ПРИЯТЕЛИ както за самия спорт така и за клуба. Втората е привличането на интереса на децата и техните родители към този така красив спорт чрез програма МЛАД КОНЕВЪД и програма ИСКАМ ШАРЕНО КОНЧЕ.

Третата основна цел е развитието на източнобългарската порода коне. За подобряване на екстериора, мускулатурата и характера на този кон решаваща роля ще влияе внимателния подбор на конете използвани за разплод. Те са от няколкото най-добри световно признати  породи развъждани в Германия и Европа, доказали своите качества – Холщайнер, Хановер,Олденбург, Вестфалец,Чистокръвен английски кон и др. Клубът разполага с няколко прекрасни кобили за майки, които се заплождат основно с такива жребци.

ПРОГРАМА МЛАД КОНЕВЪД

С цел популяризиране и развитие на породата източнобългарски кон стартираме една програма целяща навлизането на конете в живота на младите хора и контакт с магията наречена КОНЕ. Те ще получават ценни съвети и знания на сайта на клуба, които ще им помогнат да станат собственици на някои от най-елитните коне в страната и да станат съпричастни на техните изяви в национални и международни турнири, а по опитните от тях ще могат и сами да ги представят.

Kато цяло идеята за младия коневъд би трябвало да ангажира по-скоро вниманието на родителите, които са съгласни да се лишат от няколко лева на ден в името на бъдещето на своето дете. Тези пари са съизмерими с цената на кутия цигари например. Издръжката на един кон в най-свития възможен бюджет може да бъде 120-150лв на месец Родителите, които искат децата им да влизат в по-малко компютърни зали и да играят игри в който призива е "Убий го, Убий го!" биха могли да оценят по достойнство тази идея. Те също така биха инвестирали в здравето на своето дете,а и да не забравим благотворното влияние на спорта по отношение на изграждането на морала в детето. Тук важна роля ще изиграе и спортментството в което възпитава спорта. Те биха избягали и от зоната ЗАД УЧИЛИЩЕТО и негативите, които носи тя в живота на детето.

Най-интересното в тази идея е това ,че децата които ще се състезават за клуба ще тренират БЕЗПЛАТНО!Това ще помогне в голяма степен за отглеждането на тяхното конче защото ще спести на техните родители цялата сума .Един урок обикновенно струва от 10 до 20лв.Едно дете се научава да язди добре след 250-300 урока.Най-талантливите постигат това и след 120-150 урока.Но ездата се учи цял живот!!!

За отглеждането на едно конче до заяздването му са нужни минимум 3.5 години,като се сметне и бременността на кобилата. Ако един юноша започне да язди 3 години ще са му са абсолютно достатъчни да стане добър състезател. След това той сам може да заязди отгледания от него кон  под зоркото око на своя треньор. Така ще се формира един изключително мотивиран тандем конкурентен в пъти над другите останали. Тук е мястото и на СИЛВЕНА СПОРТ като трамплин в изявите на тези юноши. Всичко това ще изгради една здрава спойка между тях и клуба и ще помогне  като цяло за реализацията на конете им и на самите тях в страната и чужбина.Партньорство с клубове от Европа и ваканции със езда могат да трасират пътя  им към големия спорт.
ПЪРВАТА крачка е участието на деца и юноши в отглеждането и обучението на коне;
ВТОРАТА е участиетмо на конете им в ежегодните тестове за източнобългарски коне и спечелването на купата НАЙ-ДОБЪР МЛАД КОНЕВЪД.
ТРЕТАТА е участието  им в състезанията за държавния шампионат и връчване на преходна купа  КОН НА ГОДИНАТА.
Купите, паричните и предметните награди ще бъдат осигурени от производители и вносители на храни, амуниция и оборудване.
В рамките на страната коневъдството изчезва защото не е особено печеливша дейност и нещата постепенно преминават в ръцете на ентусиастите за които моралната награда и удоволствието стоят над всичко и най-вече над парите. Всички знаем, че ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА и ПИРАМИДИТЕ не са построени с надници или хонорари а с ДУХ и ВЯРА. Там където се влага ДУХ, ВЯРА и ВСЕОТДАЙНОСТ има добър продукт, а той винаги е конкурентен и има добра цена!!!

Други школи и клубове в град Русе

 
DimiBike.com

Сайтът DimiBike.com e създаден в края на 2004 година като информационен сайт. От началото ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft