Ездови клуб "Конкур"

arts_blue_line
спорт за деца с увреждания > Спортни клубове > София
представяне grey_line

Ездови клуб КОНКУР е учреден през октомври 2009 г. като сдружение с нестопанска цел и общественополезна дейност. Клубът организира езда за любители, обучение на деца, както и хора в активна възраст, за които ездата е хоби и начин за разтоварване от ежедневния стрес. Предоставя се и възможност за оздравителна езда за хора с увреждания.

Основната цел на клуба е да популяризира конния спорт сред децата и младежите като им предостави възможност да се запознаят с този спорт в условия, пригодени за тях, и като материална база, и като ездитни коне.  Обучението по езда се провежда от 6 лицензирани треньори и инструктори.

За периода 22.11.2010г. до 18.07.2011г. ездови клуб КОНКУР работи по програма „Спорт за хора с увреждания и деца в риск”, финансирана от Министерството на физическото възпитание и спорта. Предстои участие на наш атлет в Специалните световни летни олимпийски игри, които ще се проведат от 25.06 до 05.07.2011г. в Атина, Гърция.

Членовете на клуба са професионални ездачи и любители, собственици на коне, които не само практикуват конна езда, но и участват в живота на клуба. Те организират свои събития, забавления, любителски турнири и празници.

Членове на клуба участват и в състезания за професионални ездачи и любители в дисциплините обездка, прескачане на препиятствия и издръжливост. Представителят на клуба Райко Гануков е член на българския национален отбор по обездка и през 2010 г. завоюва титлата вице-шампион на България. Националният ни отбор взе участие и спечели бронзов медал на Балканския шампионат по обездка през 2010г. в Катерини, Гърция, а Райко се представи най-добре от българския отбор в индивидуалното класиране и зае 8-мо място. През 2011  г. аматьорите и децата състезатели от клуба завоюваха челни места в републиканските турнири по прескачане на препиятствия.

За повече информация относно клуба и условията за членство в него, моля обръщайте се към Люба Аргилашка на посочения телефон.

Други Спортни клубове в София

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
Клуб по конен спорт "ТАРСАС"

Ездата като терапия е популярна още от древността, но едва в средата на нашия век започва да ...още

 
Боксов клуб "Михаил Видински"

Залата е в 67-мо училище "Васил Друмев" - салона към училището. Точния адрес е ул. "Гюешево" ...още

 
СК "Орел"

СК "Орел" - София е учреден на 29.09.2007 г. и е регистриран като юридическа организация  ...още

 
Клуб по водна аеробика "Мария Шпицер"

Какво ви предлагаме? Водната аеробика е изключително ефективен и приятен начин за ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft