Дневен център за рехабилитация на млади хора с увреждания

arts_blue_line
спорт за деца с увреждания > дневни центрове > София
представяне grey_line

Програмата на центъра включва разнообразни занимания и дейности , подпомагащи рехабилитацията на млади хора с увреждания или психично заболяване. Програмата също така е насочена към хора , които изпитват неувереност в себе си и имат проблеми в общуването.

Дейностите включени в програмата са съобразени с общото здравословно състояние на човека, обръща се внимание на неговите интереси и влечения. Същевременно включването му в дадени дейности е изцяло съобразено с неговите физически и умствени възможности. Избягва се пренатоварване.

Предимството на програмата е ,че заниманията са групови и тук ще имате възможнсот да срещнете нови приятели, да се запознаете и да разговаряте с хора преживели същите проблеми като Вашите, ще срещнете подкрепа и разбиране.

Средата ,която предоставя центъра е защитена и толерантна. Атмосферата на работа е спокойна. Тук ще срещнете подкрепа и разбиране , както от специалистите , които работят в центъра, така и от другите хора в групата. Това подпомага за преодоляване на изолацията, еднообразното ежедневие, страхът от неприемане и затрудненията в общуването. Стремежът на екипа е да стимулра и насърчава способностите и увереноста на хората от групата и заедно с това връщането им към по – пълноценен Начин на живот. Групите са отворени като се насърчава изграждането на взаимна помощ и доверие.

В програмата също така са включени разходки и екскурзии. Заедно с групата , ще посетите различни музеи и изложби, както и други интересни мероприятия. Разходките включват пикник в планината, посещение в парка или в центъра на града.

Центърът предоставя също консултиране на семействата на хората с психични разтройства и други увруждания и облекчаване на трудностите, които те имат в процеса на обгрижване.

Редовно в центъра се провеждат консултации с близките. Целта на разговорите е да се осъществи пълноценно сътрудничество между семейството и екипа на центъра в процеса на работата и рехабилитацията на болните. Това сътрудничество е много важно за да могат да се постигнат по – добри резултати. Стремежа е да се създаде климат на взаимно доверие и партньорство. Тук се обсъждат основните трудности които пациентът среща, трудностите около обгрижванието, основните потребности и нужди и пътищата за неговата рехабилитация и ресоциализация.

Методите това да се случи са:

  • артерапия (рисуване, моделиране, изработване на пана, различни предмети от глина и много други интересни занимания),

  • музикотепия, танци, гимнастика,

  • градинарство, готварство, компютърни умения, чуждоезиково обучение,

  • разходки и екскурзии.

  • обучение в социални умения

Лице за контакт

д-р Петя Димитрова

Други дневни центрове в София

 
КРДСОП "Едуард Сеген"

Детски център "Кабинет за работа с деца със специални образователни потребности - Едуард ...още

 
Дневен център "Тацитус"

Дневен център "Тацитус" за работа с деца с аутизъм и специални образователни ...още

 
Дневен център "Благовещение"

Центърът бе открит през март 2000 година, за да посрещне нуждите от алтернативни услуги за ...още

 
Дневен център "Каритас"

Дълги години Каритас реализира със собствени средства тази услуга в Ямбол в партньорство с ...още

 
Център за делфинотерапия "Онмега"

Делфинотерапията, заедно със специално обучени морски биолози и психолози, дава възможност ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft