ориентиране

Детска планинарска школа към Бюро за туризъм и приключения „Пълдин“

arts_blue_line екипировка за ориентиране
представяне grey_line

Ученическият туризъм и отдих, колкото и нескромно да звучи, смело може да бъде поверен на Бюро за туризъм и приключения „Пълдин“. Екипът ни е събрал млади и ентусиазирани лица, които с усмивка ще ви покажат малка България. Маршрутите за екскурзии с учебна цел се изготвят заедно с учителите, за да бъдат съобразени с учебния план. Всички организирани от нас лагерите - познатите ви зелени, сини и бели училища, се съпровождат с минимум двама водачи (инструктори по туризъм, ориентиране, ски, сноуборд, плуване), които имат задача да запълват полезно свободното време на учениците.

Природата за децата е тяхната естествена, радостна, привлекателна и любима среда. Чрез въздействието на природата децата развиват своята любознателност. Всичко от нея: тревите, цветята, дърветата, светлината, вятърът, облаците, реките, планините и т.н. подтиква към работа неговото въображение и воля. Природата възпитава детето с хармонията и красотата, които я изпълват. Детето упражнява своите сетива, мускули, белите дробове и получава изобилно материал за развитие на въображението, паметта, мислите, чувствата, волята. Природата е един от най-древните възпитатели на човека.

С нашите програми разделени в три нива, децата ще преминат през една планинарска школа с теория и практика, хитрини и разбира се много време за игри!

Първи стъпки в планината за най-малките туристи!

 • ПОНЕДЕЛНИК Планините в България - разказваме за планинското богатство на нашата Родина. Ще се спрем по конкретно на Рила, Пирин, Стара планина, Родопи и накрая Витоша ... Туристически игри - забавни игри, в които ще накараме малчуганите да работят в екип!
 • ВТОРНИК Темп на ходене в планината, преодоляване на различни терени при планински преходи. Отново сме подготвили игри за колективно и индивидуално съревнование!
 • СРЯДА Ден на игрите - цял ден ще има туристически игри, ще направим и подарък за Мама и Тати от растения, дърва, мъх и шишарки!
 • ЧЕТВЪРТЪК Как да си устроим бивак в планината - избор на място, видове биваци. Разпъване на палатка! Отново игри с туристическа тематика!
 • ПЕТЪК Проверка на знанията до тук. Всяко хлапе ще бъде препитано за това, което сме учили през седмицата. Отборна игра, съчетаваща наученото до сега. Връчване на Диплом за Първо ниво Планинар!

Продължаваме да обучаваме най-малките туристи!

 • ПОНЕДЕЛНИК Каква е маркировката в планината - къде трябва да се движим, за да е безопастно ... Туристически игри - забавни игри, в които ще накараме малчуганите да работят в екип!
 • ВТОРНИК Ориентиране в планината - по слънцето, по обекти в природата, по обекти в града. Отново сме подготвили игри за колективно и индивидуално съревнование!
 • СРЯДА Ден на игрите - цял ден ще има туристически игри, ще направим и подарък за Баба и Дядо от растения, дърва, мъх и шишарки!
 • ЧЕТВЪРТЪК Как да познаваме времето в планината. Ще разбием всички представи на метеоролозите след новините ;) Отново игри с туристическа тематика!
 • ПЕТЪК Проверка на знанията до тук. Всяко хлапе ще бъде препитано за това, което сме учили през седмицата. Отборна игра, съчетаваща наученото до сега. Връчване на Диплом за Второ ниво Планинар!

Последен етап преди най-малките туристи да станат истински планинари!

 • ПОНЕДЕЛНИК Какви опастности крие планината и как трябва да се справяме с тях. Туристически игри за отборно мислене!
 • ВТОРНИК Алпийски възли - къде и как да ги изплолзваме! Отново сме подготвили игри за колективно и индивидуално съревнование!
 • СРЯДА Ден на игрите - цял ден ще има туристически игри!
 • ЧЕТВЪРТЪК Преминаване на различни терени с помощта на алпийските възли и други туристически хитрини ;) Отново игри с туристическа тематика!
 • ПЕТЪК Проверка на знанията до тук. Всяко хлапе ще бъде препитано за това, което сме учили през седмицата. Отборна игра, съчетаваща наученото до сега. Връчване на Диплом за Малък Планинар!

Офиси:

 • гр. София, ул. Граф Игнатиев 5, 208, sofia@prikluchenia.com
 • гр.  Пловдив, ул. Гладстон 60, office@prikluchenia.com
 • гр.  Бургас, ул. Княз Борис 21, burgas@prikluchenia.com
 • гр. Петрич, ул. Яне Сандански 2, petrich@prikluchenia.com

Други школи по ориентиране в София

 
Dream Team Sofia Orienteering

Ориентирането е спорт, в който с помощта на карта на местността и компас се преминава по ...още

 
Ски училище "Де Люси"

Организира и провежда качествено и квалифицирано ски обучение за деца и възрастни . Системата ...още

 
Спортен Клуб по Ориентиране "НСА - СИВЕН"

КЛУБ ПО ОРИЕНТИРАНЕ "НСА-СИВЕН" - провеждане на тренировки по ориентиране за ...още

 
Училище за приключения "Реверсо"

За да се появи и оформи организацията каквато е в момента, ни помогнаха различните курсове в ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft