гребане

Гребен Клуб "Черпоков"

arts_blue_line екипировка за гребане
представяне grey_line

В желанието си да подпомогнем процеса на популяризиране на гребането в България и в часност на територията на град Пловдив, през месец юни 2003 г. група бивши гребци, възпитаници на треньора Владимир Черпоков, създадохме и регистрирахме Гребен Клуб "Черпоков" град Пловдив. Клубът носи името в памет на един от най - големите треньори по гребане в България и основател на гребането в Пловдив, под чието крило са израснали и достигнали върхове в този спорт десетки гребци, участвали в Световни Първенства и Олимпийски Игри.

2003 Началото...
Началото бе съпроводено с много трудности, недостигаха лодки, гребла, преобличахме се на открито, не ни даваха нито съблекални, нито хангар, тренировките на Гребен Ергометър се провеждаха в хола на треньора, а греблата ги превозвахме всеки ден до гребния канал с лека кола. Но за ентусиазираните треньори: Кирил Кирчев, Георги Гънчевски и 19-те състезатели важеше с пълна сила, че: "Това, което не ни убива, ни прави по-силни"

През 2004 година...
...вече със съблекалня и хангар, с увеличен брой състезатели - 33 и още един треньор Милка Кулева клубът започва да набира скорост, но спиран от бюрокрацията в Българската Федерация по Гребане (не приемането ни за член) за да участат състезателите на състезания от Държавните Шампионати трябваше да участват от името на "Тракия, "Плевен" "Електрон"

2005 година...
През 2005г. в клуба ни вече тренираха над 50 гребци, обучавани от треньорите: Йордан Минков, заслужил треньор Милка Кулева, както и от Кирил Кирчев - магистър по гребане. Наши състезатели взеха участаие на Световното Първенство до 23г, а в Отборния Държавен шампионат при мъжете вече сме 2-ри.

През 2006г...
...вече участвахме в Държавните първенства от свое име с 50 състезатели и извоювахме много отличия. През следващите 2007 и 2008 година спечелихме Отборните Първенства при мъжете, а през 2009г. заехме 2-рото място.

Сега...
...основна цел на клуба е да възвърне както интереса на младежта към гребането и славата на Пловдивската школа от близкото минало, така и даде по-реален шанс за нейното духовно и физическо изграждане.

Треньори
Кирил Кирчев
Лъчезар Бойчев

Други школи и клубове в град Пловдив

 
Детски ски лагер на Пампорово от Вертикал

Клуб за Приключения и Пътешествия „ ВЕРТИКАЛ” организира Детски ски лагер ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft