други

Въжен Парк "Маймунарника"

arts_blue_line екипировка за други
представяне grey_line

ВЪЖЕН ПАРК “МАЙМУНАРНИКА” не е зоологическа градина и в него трудно можете да откриете маймунки. Възможно е да оприличите на такива двукраки човекоподобни същества, които се катерят по дървета, ходят по въжета и преживяват неописуеми емоции, изразяващи се в силата на техните гласови възможности. Може би се заинтригувахте? Любопитството Ви надделява и Ви отдвежда до загадъчно място, наречено ВЪЖЕН ПАРК “МАЙМУНАРНИКА”. Какво Ви очаква там? Сами се уверете! Попадате в омагьосания кръг на дървено-въжена конструкция, в която ще загубите представи за пространство, небе и земя сред уникалната природа на Природен парк “Златни пясъци”. Докосвате се до възможността за невероятни горски приключения, изпълнени с ненаситни емоции и висок адреналин.

Приключението в парка започва с изкачване по дървена стълба, която те отвежда на основната платформа (H-5,7 m). Интересното тепърва предстои: преминаване на въжен мост с парапети, наречен “Класически мост” (L-15 m). Достигаш до дървена площадка (H-2 m), която ти позволява да прехвърлиш осигуровката си към следващия мост. Опитваш се да балансираш, ходейки странично по единично въже и държейки се за друго въже, намиращо се над главата ти. Мостът, по който преминаваш се нарича “Маймунски мост” (L-14 m). Озоваваш се на следващата дървена площадка (H-8 m), която е разположена между кичести липи. Напускаш липите, за да се изправиш пред поредното предизвикателство, наречено “Плаващите греди” (L-15 m). Минавайки по осево подредени дървени греди успяваш да достигнеш до най-високата точка на съоръжението (H-9 m). Очаква те “Хоризонталната стълба” (L-7.5 m).

Движиш се по напречно разположени дървени пръчици, прикрепени върху стоманени въжета. Неусетно, веригата от мостове се завърта и те отвежда до основната платформа. Адреналинът започва да се покачва с поготовката за спускане по тролей с дължина 43 m и денивилация от 12 m, където човек с тегло около 60 kg развива скорост около 50 km/h. Огнените пламъци на твоята емоционалност се събуждат, когато за миг установиш, че под теб отваря обятията си едно дере. На отсрещния бряг на дерето можеш да се прехвърлиш с помощта на "Хималайска кошница". Стъпваш на твърдата земя, с чувството за емоционална удовлетвореност и желание за нови екстремни приключения във ВЪЖЕН ПАРК "МАЙМУНАРНИКА".

Други щуротии
Екипът на ВЪЖЕН ПАРК “МАЙМУНАРНИКА” организира и осъществява:

  • Излети в крайградските зони за отдих на град Варна
  • Приключенски игри
  • Екстремни приключения
  • Лагери за оцеляване и приспособяване към дивата природа
  • Велопоходи

GPS координати: 43:17.7820 N 28:02.4420 E

Други школи и клубове в град Златни Пясъци

 
Harry's Dive Center

В момента Harry´s Dive Center е един от най-реномираните и посещавани водолазни ...още

 
Аквапарк "Акваполис" - Златни Пясъци

Атракционен парк "Акваполис" — най-красивият воден парк в Източна Европа, е ...още

 
Тенис училище "Нешо"

Тенис училище "Нешо" е създадено през 1990 година. Функционирало е на Ваканционен ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft