гмуркане

Водолазен център "МОНИСУБ"

arts_blue_line екипировка за гмуркане
представяне grey_line

Учебният център е регистриран през 1991 г. с предмет на дейност:
1. Обучение на водолази, инструктори и технически персонал;
2. Подводни разходки за българи и чужденци, гости на българското Черноморие;
3. Извършване на специализирана водолазна дейност по р.Дунав, язовири,Черно море и други водоеми;

От създаването си досега Водолазен център МОНИСУБ е обучила над 1000 водолази и 200 инструктори, спуснал е под вода над 3000 човека. През 2001 г. МОНИСУБ става член на Българската национална асоциация по подводна дейност и е регистрирана като учебен водолазен център кум БНАПД – член на Световната конфедерация по подводни дейности ( CMAS ). Учебната програма на Водолазен център МОНИСУБ е съобразена с единните международни програми на за обучение на водолази и инструктори и отговаря на всички изисквания на Технически комитет на CMAS.

От учредяването на CMAS през 1959 година до 1983 година всички федерации по подводна дейност – членове на CMAS обучаваха водолази и инструктори по свои програми. В началото на 80-те години CMAS взема решение да се уеднаквят всички програми и да се изработят единни международни такива. На Генералната асамблея на CMAS през 1983 година Изпълнителното бюро приема и ратифицира настоящите програми в учебни водолазни центрове. Такъв център в момента се явява и водолазен център МОНИСУБ, който отговаря за обучение на водолази и инструктори.

Курсове:

  • Водолаз – 1 звезда

Това е първия курс на CMAS осъществяващ сертификация като на Open Water Diver. Общоизвестно е, че базовата теория на дайвинга следва да се презентира от инструктора, водолазните умения се развиват в затворена вода а в последните два дни от курса вие ще осъществите  4-8  тренировъчни спускания под наблюдението на Вашия инструктор в "открита вода". Минимална възраст 14г., 10г. за детски курс.

  • Водолаз – 2 звезди

През време на курса Вие ще доразвиете вашите водолазни умения и ще научите как да усъвършенствате поведението и в критични ситуации под вода и на повърхността.
Изисквания - CMAS 1* или документ за еквивалентна степен от друга организация и 30 записани гмуркания след изпита за CMAS 1* както и опознаване на техниките за оказване на първа помощ. Мимимална възраст 16г.

  • Водолаз – 3 звезди

Ще подобрите водолазните си умения и академични познания като водач на група и спасител. Изисквания CMAS 2*, 40 записани гмуркания след  2* и изкаран курс за водолаз спасител. Продължителност 3-4 дни. Минимална възраст 17г.

Инструктори

  • Симеон Гатев - ръководител
  • Мирослав Славчев
  • Д-р Лилия Ганева
  • Димитър Киришев

Други школи по гмуркане в Созопол

 
Водолазен център "Адвенчър Стар"

Водолазен център "Адвенчър Стар" се намира в град Созопол и разполага с качествено ...още

 
Водолазен център "Аква-Суб"

it´s mode of living, it´s diving... Водолазен център "Аква-Суб" ...още

 
Diving BG

Diving BG предлага гмуркане за всеки, който би искал да открие Черно море и неговия подводен ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft