шах

Българска шахматна академия

arts_blue_line екипировка за шах
представяне grey_line

Ние сме Българската шахматна мрежа - неофициална организация, която поддържа информационно шаха в България. Създадохме различни сайтове,форум, популяризираме играта и се грижим за нуждите на шахматистите във виртуалното пространство. Благодарение на нашите усилия от средата на 2007 г. насам, представянето на шаха в Интернет се подобри изключително много. Ние предлагаме:

Шах уроци и тренировки - Ако искате да напредвате системно, ще ви осигурим редовни тренировки на живо или по Интернет напълно удовлетворяващи вашите шахматни и други изисквания, каквито и да са те;

Шахматни консултации - Ако искате да разберете колко добре играете, дали детето ви има бъдеще в шаха, към кой треньор или клуб за тренировки да се обърнете… за всичко това ние сме на линия с нашия опит и знания;

Шахматен софтуер и как да го използвате - Ние сме автори на първото българско ръководство за шахматен софтуер и можем да сме ви изключително полезни с големия си и опит в областта, както и с огромната си сбирка от тренировъчни бази, анализи и какво ли още не;

За първи път от над 10 години в България има национално действаща постоянна шах школа. Тя се провежда в гр. Плевен всеки уикенд, когато няма сериозни шахматни състезания.

Школата се ръководи от мен - международен майстор Калин Каракехайов (ело 2505), основател на Българска шахматна мрежа. Заедно с моя задружен екип от умни и прогресивно мислещи младежи сме основен двигател за информационното, софтуерно и Интернет развитие на шахмата в България, напук на закостенялото мислене в Българската федерация по шахмат.

Имам 6 години опит като треньор, като последните 3 години особено интензивен. За това време помагах на много различни деца на случаен принцип, организирах епизодични тренировъчни лагери и сесии и въведох успешно напълно новите за България тренировки по Интернет. Това обаче не беше достатъчно да се подобри като цяло картината на детския шах в България, който никак не е в добро състояние. Затова сега със създаването на Национална шахматна школа Дракон правя първата наистина сериозна стъпка в тази насока.

Школата стартира на 10 и 11 октомври с общо 10 часа занимания на 8 деца, юноши и девойки и беше официално открита от Ивелин Николов - дългогодишен председател на шахматен клуб Дракон Плевен, а сега народен представител. Благодарение на него ние тренираме в същата зала, където са започнали шахматния си път много от най-силните юноши и девойки в Българския шах. Втората сесия (към която се присъедини и Борис Стефанов) се проведе на 24 и 25 октомври отново в Плевен, а следващата по изключение ще бъде в София.

На първите две сесии се разбра, че повечето деца имат сериозни проблеми в дебютите, тъй като досега към тази фаза на играта е подхождано при тях много непрофесионално. Този проблем за щастие изисква за решаването си единствено повече труд и децата вече разучават с нетърпение новите дебюти на Българската шахматна академия :) Да, ако не съм казал досега всеки участник в школата получава пълен достъп до много анализи на гросмайсторско ниво, с които да получи превес още в началото на играта.

Ако имате талант и желание, нищо не ви пречи да се присъедините към нас!

Други школи по шах в Плевен

 
Шахматна школа "Плевен XXI"

Шахматът е една от най-древните игри, която пресъздава битката на живота-власт, сила, смърт и над ...още

 
Национална шах школа "Дракон"

За първи път от над 10 години в България има национално действаща постоянна шах школа. Тя се ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft