бейзбол

Бейзболен и Софтболен Клуб "Лъвовете" - НСА

arts_blue_line екипировка за бейзбол
представяне grey_line

Клуб по бейзбол и софтбол Лъвовете-НСА е учреден през март 2000 г. в Националната спортна академия. В учредителното събрание взимат участие преподаватели по различни спортове, като професор Лъчезар Димитров - ректор на НСА, Марио Примджанов - президент на Българската федерация по бейзбол, доцент Николай Колев и други бивши спортисти и студенти.

За президент на клуба е избран Людмил Тренев. В управителния съвет влизат и гл. ас. А. Антонов - преподавател по хокей, г-жа Н.Чалъкова - секретар на катедра "Футбол и тенис" и студентите Б. Атанасов и М. Драганов.

За кратко време клубът образува отбор, който само месец след това се включва в Националния шампионат във възраастова група ,,мъже". Отборът се състои от студенти от НСА и от други висши училища - ТУ, ХТМУ и др.

От ноември 2000 г., клубът започва да работи и в училищата, като целта е привличане на деца и юноши в представителните отбори в съответните възрастови групи. Активно, като ораганизатор и треньор през този период се включва Ради Серафимов, който допринася за започването на целенасочен учебно-тренировъчен процес в 4. СОУ в квартал "Дружба-1". Голяма част от подготвените ученици в това училище вземат участие в отборите за спортно-съзтезателната 2001 г., като по-голямата част от отбора за 13-15 годишни е именно оттам. През 2001 г. е създаден и отбор на юноши старша възраст. Треньор на двете юношески формации е Людмил Тренев, с помощник Р. Серафимов.

В краят на 2001 г, управителния съвет е намален на 3 души, президент е Л. Тренев, а за членове са избрани А. Антолов и С. Серафимов. Клубът приема политка за работа в училищата и изграждане на добри училищни отбори.

Други школи по бейзбол в София

 
Юнайтед Спортс Клуб София

Юнайтед Спортс Клуб София (USC) е спортен клуб отворен за деца и младежи от всички възрасти и ...още

 
Обединен Спортен Клуб "Академик"

Учредено като Студентско физкултурно дружество "Академик" на 25 декември 1947 г, ...още

 
Клуб по Бейзбол и Софтбол "Юнак"

Клуб по Бейзбол и Софтбол "Юнак" е регистриран през 1992 г. в София от четиринадесет ...още

 
Обединен Спортен Клуб "Академик"

Учредено като Студентско физкултурно дружество "Академик" на 25 декември 1947 г, ...още

 
Клуб по Бейзбол и Софтбол "София Блус"

Клуб по Бейзбол и Софтбол "София Блус" организира БЕЗПЛАТНИ занимания по бейзбол! ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft