баскетбол

Баскетболен Клуб "Буба Баскетбол"

arts_blue_line екипировка за баскетбол
представяне grey_line

Баскетболен клуб Буба баскетбол е с петнадесетгодишна история, преминала като неразделна част от най-новата спортна история на страната ни. Всички проблеми, които съпътстваха развитието на България в последните години, се отразиха и на дейността на клуба ни, защото всички много добре знаем, че спортът е функция от развитието на икономиката на една държава и отразява по най-чувствителния начин промените не само във финансов, но и в социален аспект.
В момента школата за подрастващи включва около 200 момчета, разделени в пет възрастови групи. Тренировъчният процес се провежда от пет професионално обучени и дипломирани треньори, които освен с безупречни баскетболни знания, се отличават и с педагогически подход, което според философията на нашия клуб трябва да е на първо място при работата с деца.
Домакинските мачове на представителните ни отбори се провеждат в залата на стадион „Васил Левски”. Освен работата с представителните ни отбори, нашето ръководство полага големи усилия и върху развитието на два проекта, които с уникалността си станаха запазена марка за клуба ни – “Ученическа Буба Лига” и Международният турнир за 10-11 годишни деца “Буба Къп”.

УЧЕНИЧЕСКА БУБА ЛИГА
През септември 2009 година възстановихме една стара наша инициатива - Ученическа БУБА лига, в която участват петнадесет училища. Освен с дейностите, свързани с организацията и с провеждането на състезанията между учениците, ние им оказваме също и методологична и спортно-техническа подкрепа. В Ученическа БУБА лига са ангажирани повече от 600 деца от първи до четвърти клас, като желаещите да се включат в надпреварата ежедневно се увеличават. Освен на самия интерес сред децата към спорта с оранжевата топка, този факт го отдаваме и на успешното представяне на представителните ни отбори в републиканските първенства и увеличаващите се покани към нас за участие в престижни международни турнири.

Основните цели на Ученическа БУБА лига са :

  • укрепване здравето на децата;
  • развиване на двигателни качества и обогатяване на двигателната култура на учениците;
  • изграждане на морално-волеви и нравствено-етични норми на поведение;
  • формиране на качества като търпимост, толерантност и уважение към другия;
  • формиране на траен интерес към баскетбола;
  • любов към спорта като цяло.

За подготовката на учениците се грижат млади треньори или учители по физическо възпитание. Заниманията са в салоните на училищата, а тренировъчният процес се провежда съобразно програма, изготвена от треньорите в БК Буба баскет.
Основната цел на ръководството на клуба е да накара, колкото се може повече деца да се запалят по баскетбола и спорта като цяло, като по този начин не само ще изпитват удоволствие от физическата си активност, но и ще укрепят своето здраве. Това е и основното изискване към учителите и треньорите в училищата, а именно чрез тренировките да накарат децата да изпитват удоволствие и да се забавляват в залата.
Ръководството на клуба подпомага всички училища, като осигурява на всеки отбор екипи и топки и изготвя програма, според която всеки тим трябва да има поне по два мача месечно. Накрая на всяка учебна година се провежда финален турнир, в който участие взимат всички отбори. БУБА лигата излъчва и своите първенци, но независимо от крайното класиране всички участници получават медали и купи. По този начин ние искаме да поощрим положения от децата труд по време на тренировъчния процес през годината и да ги мотивираме да продължат с баскетбола и занапред.
В тазгодишното издание на Буба лигата призовите места бяха заети от отборите на 137 СОУ „Ангел Кънчев” (трето място), 118 СОУ „Академик Людмил Стоянов” (второ място) и 55 СОУ „Петко Каравелов” (първо място). Финалният ден на лигата се превърна в истински празник както за призьорите, така и за останалите отбори-участници. Всички деца си тръгнаха с купи, медали, топки и фланелки, връчени им лично от заместник-министъра на спорта Иван Ценов. Освен добрите изяви на учениците на паркета, за доброто настроение на всички присъстващи в препълнената зала на стадион „Васил Левски” се грижеше и мажоретният състав на 137 СОУ. Празничният финал на Буба лигата се превърна в едно чудесно начало на чаканата от малчуганите лятна ваканция.

Други школи по баскетбол в София

 
Юнайтед Спортс Клуб София

Юнайтед Спортс Клуб София (USC) е спортен клуб отворен за деца и младежи от всички възрасти и ...още

 
Спортна Академия "Street Team"

Създадохме Спортна академия „Стрийт Тим” с идеята да възпитава в децата, още от най ...още

 
Детската академия на науките, изкуствата и спорта

Детската академия на науките, изкуствата и спорта е частна извънучилищна научнообразователна ...още

 
Обединен Спортен Клуб "Академик"

Учредено като Студентско физкултурно дружество "Академик" на 25 декември 1947 г, ...още

 
Детска спортна академия "Том и Джери"

Детска спортна академия "Том и Джери" Здравото дете e активно и щастливо дете. Осигуряване ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft