приключенски паркове

Атракционен въжен парк "КАТЕРИчка"

arts_blue_line
представяне grey_line

Местонахождение на парка
Атракционен въжен парк "КАТЕРИчка" се намира на 200 метра южно от центъра на курортен комплекс "Беклемето". Комплексът се намира на прохода "Троян - Кърнаре" на 1300 метра надморска височина в непосредствена близост до национален парк Централен Балкан.

До беклемето се достига от север за 20 минути от гр.Троян, или от юг за 30 минути от с.Кърнаре.

За парка
Атракционният въжен парк "КАТЕРИчка" представлява система от различни елементи (греди, въжени стълби, въжета, планински тролеи и др.), монтирани между дърветата във вековна букова гора. Преминаването по парка е свързано с много емоции, адреналин и може да се извърши от всеки след съответно оборудване с екипировка и инструктаж.

Приключението в парка започва с балансиране върху дървена греда, която  отвежда до площадка 1. Интересното тепърва предстои - балансиране през система от петнадесет висящи трапеца. Достигате до дървена площадка 2, която позволява спокойно  прехвърляне на осигуровката и подготовка за преодоляване на следващия елемент - достигане до площадка 3 по висящ лиан. След поредното прехвърляне на осигуровката се продължава по висящи люлеещи се греди. Сега вече идва най трудното - преминаване по комбиниран елемент, състоящ се от котви, гуми и стъпенки с междинна площадка за почивка. Който преодолее това препятствие успешно, продължава с карането на "въздушен" скейтборд! Тук имате възможност да поставите световен рекорд по бързо "каране"! Ако не сте се люлели като малки, следващият елемент ще Ви предостави тази възможност. Очакват Ви десет висящи, люлеещи се платформи, където може да се забавлявате на воля!

След кратка почивка по желание, следва преминаване по въжен въздушен мост. Така достигаме до "Малкия алпийски тролей", който се преодолява с двойната ролка. Следващият елемент е ходене по стоманено въже, за което се изисква добър баланс и най-вече трезва глава!!! След двукратно прехвърляне на осигуровката се слиза до люлееща се въжена стълба. Достигате "маймунската радост" - странично прехвърляне по висящи лиани.

А сега да видим кой е здрав в ръцете!? Следва преминаване на ръце по хоризонтална дървена стълба, а за "по-здравите в краката" сме предвидили ходене по опъната лента. Вече стигнахме до площадката за последния елемент - "Големият алпийски тролей". Поставете двойната ролка и скачайте смело! Следва "летене" и меко приземяване в мрежата!!!

Паркът е подходящ за индивидуални и групови посетители, семейства и приятелски компании. В района се организира барбекю (огнище) по желание на клиентите. Има и подходящ паркинг! Насладете се на чистия въздух, тишината, вековните букови гори и прекрасната природа на курортния комплекс "Беклемето", находящ се в Национален парк "Централен Балкан"!

Други в град Троян

 
Клуб по биатлон "Амбарица"

Клуб по биатлон "Амбарица" Телефон за контакт: 0878 233605 Цочо Терзиев ...още

 
Конна база "АЛФА-ДАНИЕЛ"

В базата квалифициран инструктор предлага индивидуално и групово обучение по конна езда в манеж ...още

 
Баскетболен клуб "Чавдар"

Баскетболен клуб "Чавдар" - Троян осъществява спортно-тренировъчна и състезателна дейност в ...още

 
"Adventure Junior"

Верен на позицията си и поетите ангажименти, клуб "4х4 Адвенчър" в Троян създаде ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft