аква паркове

Аквапарк "Акваполис" - Златни Пясъци

arts_blue_line
представяне grey_line

Атракционен парк "Акваполис" — най-красивият воден парк в Източна Европа, е и първият в България, изграден в уникален мавритано—средиземноморски стил. Той се намира в северозападната част на к.к. Златни Пясъци, на главния път от к.к. Ривиера към к.к. Албена. Водният парк е разположен в гората с неповторим изглед към морето и целия курортен комплекс. Изграден на площ от 40 000 кв. м., той съчетава естествена паркова среда с редица изкуствено създадени елементи - басейни, водни пързалки, джакузи, шадравани и водопади, старинни кули и руини.
В Акваполис могат едновременно да пребивават до 3000 посетители. Идейният проект и дизайна е на испанската фирма “Екшън парк мултиформа групо” - гр.Валенсия, която е изпълнител и доставчик на основните съоръжения.
На входа на парка е изградена скала за катерене с възможни седем маршрута по проект на световния шампион по скално катерене Педро Понс от Испания. Край скалата е оформен амфитеатър, водопад и изкуствено езеро и панорамен снек-бар “Алказар”.
Към водния парк е изграден и паркинг за 100 автомобила и 10 автобуса, снабден със специална отсечка за директно придвижване на инвалиди до входа на Акваполис.
Допълнителни атракции
стрелбище за деца и възрастни;

  • стрелбище за деца и възрастни;
  • детска скала за катерене — 3м.
През целия сезон в “Акваполис” ще се провеждат партита, анимация за деца, съзтезания, промоции, томболи с награди, игри.
За организирането на вашето фирмено парти или семейно парти, коктейл, или просто приятелска среща “Акваполис” би задоволил и отговорил на Вашите най-виско изисквания. За феновете на покачващите адреналина преживявания е създадена т. нар. “Екстремна зона” с различни спиращи дъха пързалки.

Други в град Златни Пясъци

 
Въжен Парк "Маймунарника"

ВЪЖЕН ПАРК “МАЙМУНАРНИКА” не е зоологическа градина и в него трудно можете да откриете ...още

 
Harry's Dive Center

В момента Harry´s Dive Center е един от най-реномираните и посещавани водолазни ...още

 
Тенис училище "Нешо"

Тенис училище "Нешо" е създадено през 1990 година. Функционирало е на Ваканционен ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft