бойни изкуства

Айкидо Клуб Шинджин Кан Доджо

arts_blue_line екипировка за бойни изкуства
представяне grey_line

За АЙКИДО

Айкидо е бойно изкуство, основано от О Сенсей Уешиба Морихей през 20-ти век като производно на класическото японско джиу-джицу, школите за меч и копие.

Айкидо е истинско будо, или път.

Това е мощно бойно изкуство, което се практикува като упражнение за пречистване и средство за самоусъвършенстване. Съвременният живот подчертава линейно мислене; Айкидо, поради своя характер и практика, третира основният въпрос на обединението на личността и да обхване тоталността на живота като органичен процес.

За Децата

Шин Джин Кан Доджо приема деца на възраст 6-12 години. Тренировките се провеждат в зала специализирана единствено и само за Айкидо в приятелска, добронамерена атмосфера, без да се нарушава Будо етикецията.

Практикуването на Айкидо на деца в тази възраст спомага за тяхната добра физическа кондиция, развива физическата им култура и рефлексите.

Спомага и допълва семейното възпитание, научавайки ги на уважение, отговорност, справедливост, работа в екип, сами да обръщат внимание и да се грижат за личната си хигиена.

За Доджото

Всички са добре дошли.

Стилът на практикуване в Шин Джин Кан Доджо подчертава връзката с партньора и е традиционно, силно енергична. Този стил е боен, но това не означава непременно, "борба", а по-скоро осъзнаване. Развиване на чувство и усещане.

Тук вие няма да научите незабавно техники за самотбраната. Това отнема години на обучение и практика; за разлика от някои други форми на бойни изкуства и дори някои практики в айкидо.

Това не се постига чрез обсъждане на идеология или догма, а чрез практика.

Ако просто искате да бъдете в добра форма, или да постигане на някакво повърхностно разбиране за света на Будо, това не е мястото за вас.

Тренировките включват практика с оръжие – бокен и джо.

Всеки, който иска да задава въпроси е добр дошъл, но ви препоръчваме да се присъедините към тренировката за по-съществен отговор.

Други школи по бойни изкуства в Варна

 
Спортен клуб Вокил

СК „Вокил“ е създаден на 20.08.2007г. от Галин Димов – дългогодишен състезател, ...още

 
Спортен Комплекс Атлас

Ако искате да се чувствате добре, да оформите красиво и стегнато тяло, да поддържате добро здраве, ...още

 
Спортен център Dynamic

Нова локация във Варна ! Поради големия интерес, “Динамик” Фитнес Център отвори ...още

 
Спортен Клуб "22"

Спортен клуб "22" - фитнес зала "На върха" Фитнес Тае-Бо Таекуон-До Тенис На маса ...още

 
Айкидо Мусуби

Няколко думи за клуба Доджото ползва помещенията в тренажорната база на бившата Военна ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft